Stire

La Expo Arad găsiţi ingredientele principale pentru o nuntă de vis

07.02.2009 ⋅ 0 comentarii

dumneavoastră la ce costuri se ridică o nuntă în acest an pentru 100 de invitaţi. Începem cu invitaţiile – cele mai ieftine pot fi achiziţionate la 1,50 lei bucata, iar cele mai scumpe ajung la 20 de lei bucata. Urmează alegerea locului de desfăşurare al evenimentului. Dacă optaţi pentru restaurant, preţul chiriei este inclus în meniu, acesta începând de la 70 de lei de persoană, la cort este ceva mai ieftin, închirierea acestuia variind între 500 – 1000 de lei, în funcţie de mărime şi de material. Rochiile de mireasă prezentate la târg variază între 1.000 şi 6.000 de lei. De mare efect pentru vizitatori au fost cele brodate cu cristale swarovsky care valorează 3.300 de lei. Pantofii pot fi achiziţionaţi între 100 şi 800 de lei, unii producători oferind şi modele personalizate în funcţie de preferinţele clienţilor. Pentru miri, preţurile sunt mult mai accesibile, la 1.000-1.500 de lei putând opta pentru costum, cămaşă şi accesorii.
 
La capitolul amenajare local, majoritatea firmelor oferă servicii complete – amenajare, inclusiv ornamente florale şi lumânări, dar şi filmare şi sonorizare. Pentru amenajare, îmbrăcarea unui scaun porneşte de la 3,5 euro, husele din saten fiind cele mai ieftine, preţul crescând în funcţie de pretenţii. Pentru asigurarea muzicii preţurile încep de la 300 de euro, iar în cazul în care doriţi formaţie, aici depinde de înţelegerea pe care o faceţi cu aceasta.
Cum tortul miresei nu poate lipsi de la un asemenea eveniment, preţul pe kilogram variază între 39 şi 45 de lei. Un tort mediu, de 15 kilograme ajunge la 600 de lei. Kilogramul de prăjituri este mai ieftin – între 25 şi 35 de lei.
Dacă mirii vor să meargă la cununie cu limuzina aceasta poate fi închiriată cu 100 de euro pe oră sau 400 de euro pentru cinci ore. Tot la târg găsiţi diferite oferte pentru luna de miere. Dacă optaţi pentru Paris aici preţul porneşte de la 79 de euro pe zi pentru o persoană, în Jamaica 69 de euro, pe zi. De asemenea, tinerii căsătoriţi pot alege diferite croaziere care încep de la 700 de euro de persoană.
Dacă facem un calcul, utilizând preţuri medii la serviciile enumerate mai sus constatăm că o nuntă de 100 de persoane ajunge cu uşurinţă la 20.000 – 25.000 de lei noi, incluzând vestimentaţia mirilor şi luna de miere.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro