Stire

Elevii care nu au susţinut tezele unice semestrul trecut mai au o ocazie ?n această lună

09.02.2009 ⋅ 0 comentarii

De astăzi, elevii s-au întors pe băncile şcolii pentru un nou semestru. Şcolarii şi preşcolarii au avut o săptămână de vacanţă intersemestrială pentru a-şi reîncărca „bateriile” pentru cel de-al doilea semestru.
Cursurile ultimului semestru se vor încheia vineri 12 iunie, când elevii vor primi vacanţa de vară. În acest timp se va acorda o vacanţă de primăvară, în perioada 11-20 aprilie.
Dacă pentru majoritatea elevilor şcoala începe prin a povesti cum au petrecut în săptămâna de vacanţă pentru cei din clasele a VII-a şi a VIII-a care nu s-au prezentat la tezele cu subiect unic din primul semestru, şcoala începe cu emoţii. Astfel, de mâine începe sesiunea specială a tezelor concepută pentru elevii care din diferite motive nu s-au putut prezenta la prima etapă de examinare. Mâine se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, în 12 februarie are loc teza la Istorie sau la Geografie doar pentru clasa a VIII-a. În 17 febraurie se va susţine teza la Limba şi literatura română iar ultima, la Matematică va fi în 19 februarie. Susţinerea tezelor cu subiect unic este obligatorie pentru admiterea în licee sau şcoli de arte şi meserii deoarece media acestora are o pondere de 50% în calcularea mediei finale.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.R.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro