Stire

Teste utile ?n Ungaria pentru trupa din Aradul Nou

09.02.2009 ⋅ 0 comentarii

CS Universitatea a disputat în Ungaria două partide cu divizionare care activează în eşalonul doi maghiar

CS Universitatea Goldiş Arad a mai bifat două jocuri de verificare, cu siguranţă cele mai importante din actualul stagiu de pregătire. Gruparea din Aradul Nou a făcut, sâmbătă dimineaţa, deplasarea în Ungaria, la Bekescsaba, acolo unde a luat parte la un patrulater alături de echipe din ţara vecină.
În partida de dimineaţă, arădenii au dat piept cu MAV Szolnok, trupă care activează în eşalonul doi al Ungariei. După cele 90 de minute, formaţiile s-au găsit la egalitate, 2-2. Remus Lung şi Dănuţ Miţiţi au reuşit să înscrie pentru echipa arădeană, care urma să forţeze intrarea în finală la loviturile de departajare. Remus Lung a deschis scorul, după un corner executat precis de Alin Drăgan. Maghiarii au revenit în joc, după ce au fructificat o lovitură de pedeapsă. „Am controlat după aceea jocul. Am avut şi o bară a lui Miţiţi”, a spus Bogoşel. Acelaşi fotbalist avea să urce scorul la 2-1, după o fază creată de Alin Drăgan, care l-a pus în situaţia de a introduce mingea în plasă din faţa porţii. Ultimul minut de joc a fost însă cu ghinion pentru trupa din Aradul Nou, deoarece echipa maghiară a restabilit din nou egalitatea. Având mai mult noroc decât adversarii, studenţii au reuşit să se impună în cele din urmă cu scorul general de 11-10, astfel că după amiaza i-au avut în faţă pe maghiarii de la Bekescsaba. Costel Bogoşel a utilizat în primul joc din cadrul patrulaterului următoarea formulă de echipă: Rusu  - Muşuroaia, Nicolau, Lung, Filaret - Miţiţi, Onu, Roşca, Iambor - Drăgan, Paina. Pe parcursul partidei au mai fost utilizaţi portarul Viorel Gheorghe, Bota şi juniorul Ruja, provenit de la grupa de juniori a lui Leo Pinţa de la UTA.
Partida a doua din cadrul patrulaterului, contra echipei Elore Bekescsaba a fost la fel de echilibrată ca şi prima, cu o menţiune pentru brigada de arbitri, care a ţinut cu orice preţ ca trofeul simbolic pus în joc să rămână în Ungaria. Cert este că şi echipa arădeană a acuzat o stare de oboseală, având în vedere că de puţin timp a încheiat stagiul montan de pregătire. După cele 90 de minute, scorul a fost 1-1, pentru arădeni înscriind Călin Bota. Maghiarii au deschis scorul, în urma unei grave greşeli de plasament a lui Muşuroaia. „A fost un gol frumos, venit pe fondul unei greşeli pe flancul drept”, a recunoscut Bogoşel. După ce lui Ţârlea i s-a refuzat o lovitură de pedeapsă, la un fault în careu, Călin Bota şi-a arătat încă o dată clasa, marcând un eurogol, mingea oprindu-se în vinclul porţii celor de la Bekescsaba. Din nefericire pentru trupa arădeană, loviturile de departajare au dezavantajat-o. Cristian Luca şi Ciprian Roşca, doi dintre fotbaliştii cu cea mai mare experienţă din lot, au ratat, astfel că Elore Bekescsaba a câştigat finala patrulaterului. CS Universitatea Goldiş a avut următoarea componenţă: Gheorghe - Muşuroaia, Lung, Andone, Filaret - Găldeanu, Novacovici, Bota, Turcaş - Cr.Luca, Ţârlea. Pe parcurs au mai intrat în teren portarul Păşcălău, Bogdan Onu, Ciprian Roşca şi Nicolau.

Ungurii au jucat la limita regulamentului
Costel Bogoşel spune că ambele echipe maghiare cu care a jucat au apelat la durităţi, existând riscul unor accidentări. Cu toate acestea, în urma contactelor tari, doar Ţârlea se resimte, dar nu se pune problema să rişte o pauză de antrenamente. „Ştiam că jocul lor este unul tare. Am văzut şi meciul dintre ei şi tot aşa au jucat. Cu toate acestea, nu m-am putut supăra pe ei. Cu siguranţă şi în campionat vom avea parte de astfel de meciuri, iar jucătorii mei trebuie să fie pregătiţi şi din acest punct de vedere”, a declarat antrenorul arădean.

„Turneu reuşit”
Tehnicianul de la CS Universitatea Vasile Goldiş recunoaşte că turneul de la Bekescsaba a fost unul reuşit. „Mi-am putut da seama pe cine pot conta în campionat. Încet, dar sigur, se conturează o formulă de bază. Le-am şi spus fotbaliştilor să trateze cu seriozitate şi responsabilitate următoarea perioadă, dacă vor să fie titulari. Mai urmează trei meciuri de verificare, după care voi şti pe cine mă bazez. Marţi jucăm cu o echipă din Timiş, iar joi cu Gloria. Sâmbătă mergem la Oradea, acolo unde o să joace cam aceeaşi echipă care o voi folosi în campionat”, a declarat Costel Bogoşel.

Mai caută un fundaş dreapta
Bogoşel a fost nevoit să facă o improvizaţie pe flancul drept în cele două partide din Ungaria. Din cauză că Negrita nu a putut fi folosit, datorită faptului că acuză dureri la spate, în primul joc a fost utilizat ca fundaş dreapta Muşuroaia, iar în finală şi Găldeanu a fost încercat pe acel flanc. Din nefericire, niciunul nu a dat randamentul aşteptat. „Şi Negrita e o improvizaţie, deci în Ungaria am făcut improvizaţia improvizaţiei. Am vorbit cu conducerea şi am înţeles că în această săptămână vom mai face o achiziţie. Nu are rost să riscăm în campionat să nu avem acoperit acest post”, a declarat tehnicianul de la CS Universitatea.

Sursa: Observator.info

Autor: Daniel Berar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro