Stire

Zile cr?ncene pentru UTA

09.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Suporterii epuizează în aceste zile ultimele cartuşe legate de salvarea Bătrânei Doamne. Pe fir au intrat şi foştii jucători, însă, în ciuda comitetului de criză format la nivelul lor, lipsesc soluţiile de finanţare

De circa două luni, UTA trăieşte pe muchie de cuţit, însă această săptămână va aduce clarificările finale vizavi de drama Bătrânei Doamne. Lucrurile sunt extrem de grave, şansele de salvare sunt minime, dar încă mai există, iar zilele viitoare vom primi confirmarea dramei ori o mică rază de speranţă, cu care se alimentează optimiştii incurabili.
Suporter Club UTA a anunţat, la finalul săptămânii trecute, că a apărut o mică şansă legată de salvarea grupării arădene. Reprezentanţii asociaţiei suporterilor au evitat să ofere amănunte legate de posibila surpriză plăcută, precizând că nu doresc să provoace iluzii în absenţa unor certitudini din partea unor investitori ori angajamente dinspre oficialităţile locale. Suporter Club UTA a subliniat clar că o salvare de moment a Bătrânei Doamnă implică un ajutor concret dinspre oficialităţile locale, primarul Falcă şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ioţcu, fiind vizaţi direct.
Deşi suporterii au ţinut să nu ofere amănunte, e destul de limpede ce ar trebui să se întâmple pentru ca UTA să fie salvată pe moment. În lipsa unui nou investitor, e foarte clar că soluţiile de salvare sunt la Falcă, Ioţcu, Nicolae Bara şi Sandu Ion, în sensul că autorităţile locale ar trebui să-şi asume anumite responsabilităţi legate de sprijinirea clubului, în formă legală evident, în timp ce foştii finanţatori ar mai avea de făcut anumite reglaje legate de datorii, în sensul ca unul să mai renunţe la câteva sute de mii de euro, iar celălalt să revină cu o injecţie financiară, dar amănunte mai clar vizavi de acest aspect vor fi anunţate, probabil, luni sau marţi. Într-un asemenea caz, în care autorităţile s-ar implica serios, nu prin poveşti ca până acum, între foştii finanţatori s-ar produce anumite reglaje care ar diminua din datorii, iar unul dintre ei ar reveni la club cu bani, normal se va pune problema supravieţuirii în Liga a II-a, în acest sezon, dar acest lucru ar conta cel mai puţin, având în vedere că UTA este în colaps.
Pe de altă parte, la sfârşitul săptămânii trecute, ziarul Prosport a derulat o acţiune la stadionul UTA, reuşind să adune circa 20 de foşti fotbalişti, antrenori sau conducători ai Bătrânei Doamne. În cadrul întâlnirii, a fost contactat Nicolae Bara, căruia Gheorghe Vaczi i-a propus o tentativă de salvare a clubului fanion, şi anume conducerea grupării să fie com-     pusă numai din foşti jucători, iar echipa să fie preluată de un antrenor provenind tot din această categorie. Nicolae Bara şi-a dat acceptul, numai că, cel puţin momentan, lucrurile nu sunt deloc clare. Dincolo de-o nouă conducere, compusă din arădeni şi oameni legaţi sufleteşte de UTA, ori de-o echipă tehnică arădeană 100%, Bătrâna Doamnă are nevoie de bani şi de sprijinul oficialităţilor. Este necesar aproximativ un milion de euro şi de multă înţelegere din partea jucătorilor, altor cluburi, foştilor jucători, şi a FRF pentru ca UTA să fie salvată. Chiar dacă foştii jucători reprezentativi ar reuşi să-i sensibilizeze pe Falcă şi Ioţcu, Primăria şi CJA nu pot plăti datoriile vechi, deci este nevoie, în regim de urgenţă, de-o sursă privată de finanţare, care momentan nu există. În acest sens, dincolo de intervenţia lăudabilă a foştilor jucători utişti şi a iniţiativei lui Gheorghe Vaczi, complicaţiile rămân.

Cristi Todea şi Buican, la Gaz Metan Mediaş

Doi dintre foştii jucători ai UTA-ei au revenit în Liga I, la Gaz Metan Mediaş. Cristian Todea şi Doru Buican se află în Turcia, pregătindu-se sub coordonarea lui Cristian Pustai la Gaz Metan Mediaş. Cristi Todea a renunţat la varianta Gloria Bistriţa, acceptând contractul pe un an şi jumătate oferit de Mediaş, în timp ce Buican va avea un angajament pe două sezoane şi jumătate.
(S.Ş.)


Mircea Gheorghe, disputat de Jiul şi Rm. Vâlcea

Un alt fost component al lotului utist, Mircea Gheorghe, este pe punctul de a-şi găsi un nou angajament. Aflat de-o săptămână în pregătiri cu formaţia Jiul Petroşani, Mircea Gheorghe a intrat în atenţia grupării CSM Râmnicu Vâlcea, care i-a înaintat o ofertă mai bună decât cea primită de la Petroşani. Mircea Gheorghe n-a luat deocamdată o decizie. (S.Ş.)


Azi soseşte răspunsul legat de miting

În cursul zilei de astăzi, comisia reunită la nivelul Primăriei trebuie să ofere un răspuns asociaţiei Suporter Club UTA vizavi de autorizarea mitingului de susţinere al clubului UTA. Reprezentanţii Primăriei au invocat o decizie a edilului care interzice adunările publice în faţa Palatului Administrativ, acolo unde doresc utiştii să-şi manifeste simpatia şi ataşamentul faţă de UTA şi au propus alte variante, respinse de fani. (S.Ş.)


Pascariu şi Polgar, doriţi de Gloria

Gloria Arad doreşte să-şi asigure serviciile a doi dintre jucătorii UTA-ei. Este vorba despre fundaşul Claudiu Pascariu şi atacantul Norbert Polgar. Ambii aparţin UTA-ei, dar încă nu sunt liberi de contracte, deşi ar putea să devină, acesta fiind motivul pentru care n-au ajuns deocamdată la Gloria Arad. Această grupare a cunoscut o transformare interesantă, beneficiind de o injecţie financiară din partea oamenilor de la afaceri Jean Copil, Marius Ţucudean şi Sandu Ion.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro