Stire

Costel Bogoşel: ?Sper ca noi să fim surpriza plăcută a campionatului?

10.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Unul dintre cei mai tineri antrenori din Liga a II-a spune că obiectivul impus de conducerea clubului poate fi realizat, având în vedere achiziţiile din această perioadă
 
 - Aţi început pregătirile de aproximativ o lună. Cum au decurs acestea?
 - Au decurs aşa cum mi-am dorit. Mi-am făcut un plan de antrenamente, iar acesta a fost respectat întocmai. Nu am făcut niciun rabat, iar jucătorii pot spune mai bine dacă antrenamentele i-au ajutat sau nu. Sigur, în săptămâna când am revenit de la Moneasa mi-aş fi dorit ca în două zile să avem antrenamente duble, însă acest lucru nu a fost posibil din cauză că nu am avut unde să facem o refacere după efort. Dar aceasta nu este o problemă majoră.
 - Putem vorbi de plusuri şi minusuri? Care sunt acestea?
 - Sunt plusuri la toate capitolele. Începând de la pregătirea fizică, care a fost una foarte bine pusă la punct la Moneasa şi până la antrenamentele tehnico-tactice şi cele psihologice. Fotbaliştii mei sunt foarte bine pregătiţi, iar la relaţiile de joc încă mai lucrăm, având în vedere că sunt mulţi jucători nou veniţi la echipă. Avem însă timpul necesar ca până în prima etapă, cea de la Petroşani, să le punem la punct. Cert este că faţă de tur echipa arată mult mai bine.
 - Doamna Onu spunea că o să-ţi facă un lot cu care să nu ai nicio scuză că nu vei îndeplini obiectivul de evitare a retrogradării. Eşti mulţumit de lot?
 - Doamna Onu a făcut mari eforturi de a-mi pune la dispoziţie un lot valoros de fotbalişti. Nu am de ce să mă plâng că nu am concurenţă pe posturi şi pot privi cu optimism returul. Totuşi, există un post în echipă care nu e acoperit bine.
 - Care e acela?
 - Cel de fundaş dreapta. Acolo suntem nevoiţi deocamdată să facem o improvizaţie. L-am forţat pe Negrita să joace pe acel post. Nu pot spune că nu s-a descurcat în meciurile de verificare, dar mai am nevoie de unul care e 100% specializat pe acel post. În câteva zile am certitudinea că se va rezolva şi această problemă. E posibil să revină Manea de la Atletico sau poate vom reuşi să-l transferăm pe Olariu de la Şoimii Pâncota. Vom vedea zilele următoare pe cine vom transfera.
 - Se profilează un prim 11?
 - Încă nu, dar cu siguranţă după meciul cu FC Oradea de la finalul săptămânii îmi voi face o imagine mai clară. Le-am spus fotbaliştilor înainte de turneul din Ungaria că fac o mare greşeală dacă se consideră încă de pe acum titulari de drept la echipă şi vor avea mari surprize. Deocamdată niciunul nu şi-a câştigat locul în echipă. Cum spuneam, după această săptămână se va trage linie şi voi şti mai bine care sunt jucătorii care merită să intre din primul minut în teren.
 - Cum vezi lupta pentru titularizare în poartă, odată cu venirea lui Viorel Gheorghe?
 - Viorel Gheorghe este un portar bun. Mi-a demonstrat acest lucru. Din păcate pentru el, dar şi pentru noi, în cantonamentul de la Moneasa s-a accidentat. Este adevărat că lupta pentru titularizare este aspră pe acest post, deoarece am trei portari de valoare. Mă voi consulta şi cu Alexandru Ţamboi, cel care răspunde de pregătirea acestora, dar decizia finală o voi lua eu. Este adevărat că, în prezent, Ovidiu Păşcălău are un uşor avantaj, dar până începe campionatul se mai pot schimba lucrurile.
 - Îţi va fi greu să stabileşti un cuplu de atacanţi, având în vedere că Alin Drăgan şi Ţârlea parcă au explodat în aceste pregătiri?
 -Problema este simplă în atac. Cine va marca goluri va juca din primul minut. Astfel se ajută şi pe ei şi profităm şi noi ca echipă. Drăgan şi Ţârlea s-au pregătit foarte bine iar acest fapt se vede şi în meciurile amicale. Mă bucură revenirea lor, dar repet, nu mă interesează numele jucătorilor care vor juca în atac ci să înscrie goluri şi echipa să câştige. Deocamdată nici un atacant nu şi-a câştigat locul în echipă. Sper să fac cea mai bună alegere în campionat şi să adunăm cât mai multe puncte.
 - Îţi pare rău că a plecat Balaci?
 - La Balaci am renunţat eu, nu a plecat el de bună voie. Am considerat că nu şi-a revenit foarte bine după accidentarea suferită şi nu ne mai poate ajuta aşa cum îmi doresc. Nu ştiu unde a plecat, dar îi doresc baftă la noua echipă
 - Doamna Onu spunea că se aşteaptă ca echipa să se claseze undeva pe locul 10. Crezi că e posibil?
 - Obiectivul meu principal este să salvez echipa de la retrogradare. Dacă vom termina undeva mai sus în clasament va fi cu atât mai bine. În retur se poate întâmpla orice, mai ales cu incertitudinile care există la multe cluburi. Tot ce îmi doresc, repet, este să fim prima peste linia retrogradării.
 -Crezi că dacă UTA nu-şi va relua activitatea în retur o să aveţi mai mulţi suporteri?
 - Nici vorbă. Suporterii Bătrânei Doamne nu vor ţine cu noi niciodată, chiar dacă echipa nu va mai activa în niciun campionat. Poate vom avea mai mulţi spectatori, dar nu suporteri. Nu ştiu nici dacă vom avea o galerie în retur. Poate se vor strânge iar câţiva studenţi care ne vor încuraja.
 - La instalarea ca antrenor principal ai spus că îţi doreşti ca până la finalul turului echipa să obţină 15 puncte. Ţi-ai făcut un calcul pentru retur?
 - Nu mi-am făcut niciun calcul. Pot spune că vom avea cinci etape foarte dificile. Vom juca în deplasare la Petroşani, Câmpia Turzii şi Cluj Napoca, iar acasă cu Deva şi Drobeta Turnu Severin. Cred că dacă vom obţine 22-23 de puncte în retur ne salvăm. Ca şi în tur, cred că vor fi mari surprize şi rezultate imprevizibile. Eu îmi doresc ca noi să fim surpriza plăcută.
 - Care crezi că sunt echipele cu care vă bateţi în subsolul clasamentului?
- În primul rând cele care sunt sub noi, adică Mechel Câmpia Turzii şi Târgovişte, dar şi Turda, acolo unde am înţeles că sunt mari probleme. Cert este că vom avea meciuri foarte grele în retur. Cu 2-3 victorii poţi fi sus, deasupra liniei retrogradării. Eu spun că şi „U” Cluj e ameninţată cu retrogradarea.

Sursa: Observator.info

Autor: Daniel Berar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro