Stire

Sejurul la munte, mai ieftin cu aproape 50 %, comparativ cu luna decembrie a anului trecut

10.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Pentru a atrage cât mai mulţi turişti, hotelierii şi patronii pensiunilor din staţiunile montane de la noi din ţară, dar şi din străinătate, au scăzut preţul cazării cu aproape 50%, comparativ cu lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut.
Iubitorii  sporturilor de iarnă şi ai muntelui care nu au avut până acum ocazia sau, poate, posibilitatea să meargă un weekend la ski, pot profita de reducerile oferite de majoritatea pensiunior din staţiunile montane de la noi şi chiar din străinătate. După cum spuneam, spre deosebire de perioada sărbătorilor, când cea mai ieftină ofertă de preţ ajungea undeva pe la 400 de lei, pentru o noapte la un hotel de patru stele din Poiana Braşov sau altă staţiune, acum preţurile au început deja să scadă vertiginos, cu până la 50 %. Reducerea este valabilă atât pentru hotelurile de la noi, cât şi pentru cele din străinătate.
Astfel, cazarea la un hotel din Austria, una dintre cele mai căutate zone de ski, tariful care era de 800 de euro ajunge acum la 500 sau 600 de euro. Există şi în România foarte multe locuri ofertante pentru petrecerea unui sejur la munte, la preţuri destul de accesibile. Cei care doresc să se cazeze la pensiune vor ieşi destul de ieftin, ţinând cont că la Bran, preţurile unei nopţi la pensiune încep de la 80 de lei. Cei care aleg Borşa-Maramureş sau Arieşeni, trebuie să scoată din buzunar 50 de lei pentru o noapte de cazare, iar în Poiana Braşov, preţurile ajung până la 150 de lei pe noapte. La Păltiniş, tot la pensiune, cazarea costă 60 de lei, iar la cabană 150 de lei. Cazarea la o vilă în Buşteni poate să ajungă până la 75 de lei pe noapte, pe când la o pensiune, în aceeaşi staţiune, preţurile încep de la 30 de lei. Aproximativ aceleaşi preţuri sunt şi la pensiunile din Azuga, între 70 şi 80 de lei, în funcţie de condiţiile dorite de fiecare. Mai există şi posibilitatea închirierii unui apartament, dar pentru asta trebuie să scoatem din buzunar 150 de lei, pentru o noapte.

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro