Stire

Vineri este ziua ?n care puteţi discuta cu parlamentarul din colegiul dumneavoastră

10.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Cele mai multe dintre cabinetele parlamentare ale senatorilor şi deputaţilor arădeni sunt funcţionale. Unii dintre ei încă se mai confruntă cu probleme organizatorice, însă cei mai mulţi vă stau la dispoziţie pentru a vă asculta necazurile. Cel mai sigur, îi veţi găsi la cabinet la sfârşitul săptămânii, atunci când se întorc de la Bucureşti. În timpul săptămânii, şefii de cabinet fac programările petenţilor.

 Avram Crăciun, senator, PSD: „În loc de un birou  parlamentar, în municipiu,  eu am cinci birouri, în judeţ. Colegiul meu se întinde pe 200 de kilometri şi costurile sunt foarte mari”
 
 Senatorul social-democrat, Avram Crăciun, umblă prin judeţ pentru a-şi rezolva problemele legate de închirierea spaţiilor pentru biroul parlamentar. „Trebuie să mă mişc repede, altfel pierd suma forfetară. Oricum, cheltuielile sunt foarte mari. În loc de un birou parlamentar, în municipiu, eu am cinci birouri, în judeţ. Colegiul meu se întinde pe 200 de kilometri şi costurile sunt foarte mari”, s-a plâns senatorul social-democrat. Avram Crăciun mai poate fi contactat şi la sediul PSD din municipiul Arad, pe Bulevardul Revoluţiei nr. 74.
 
 
 Constantin Igaş, senator, PDL: „Sunt în Arad de regulă vineri, însă atunci când sunt prezent în colegiu, oricine mă poate căuta şi găsi şi vom sta de vorbă”
 
 Senatorul Constantin Traian Igaş poate fi găsit la sfârşit de săptămână la cabinetul principal, aflat în Bulevardul Revoluţiei 74. Igaş şi-a desfăşurat activitatea în acel spaţiu şi în timpul legislaturii trecute, atunci când a ocupat funcţia de deputat. Senatorul democrat-liberal doreşte să-şi menţină locul întâi deţinut în topul celor mai bune cabinete parlamentare, clasament realizat în anul 2006 de către Asociaţia Pro-Democraţia. Atunci când nu este la cabinet, puteţi să vorbiţi cu unul dintre asistenţii săi, programul de lucru fiind între orele 9 şi 18, de luni până vineri, iar sâmbăta între 9 şi 13. „Vreau să menţin ştacheta sus, eu împreună cu cei trei angajaţi ai mei. Sunt în Arad de regulă vineri, însă atunci când sunt prezent în colegiu, oricine mă poate căuta şi găsi şi vom sta de vorbă”, spune senatorul din colegiul de sud al judeţului nostru. Suma forfetară primită de la Parlament pentru activitatea de cabinet nu îi este de ajuns, dar încearcă să se încadreze în buget. Igaş a mai arătat că el are nevoie de un buget considerabil mai ridicat decât colegii săi deputaţi, pentru că el are de acoperit o zonă geografică mult mai extinsă. De asemenea, senatorul a mai spus că va avea puncte de lucru şi în colegiu, alături de colegii săi deputaţi din respectivele zone.

 
 Adrian Niţu, deputat, PDL:  „Din suma forfetară mai finanţez încă un sediu în Aradul Nou, Alfa şi Pârneava. Voi avea şi acolo program de audienţe”
 
 Deputatul democrat-liberal Adrian Niţu şi-a deschis un birou pe Bulevardul Revoluţie 74, alături de alţi trei colegi: Traian Igaş, Iustin Cionca şi Marius Göndör. Pentru audienţe, puteţi suna la secretariat, unde veţi fi programaţi. Programul de audienţe al deputatului este vinerea între 10 şi 12, în rest deputatul fiind prezent în Arad dar putând fi şi reţinut de alte probleme. Programul de lucru al celor patru angajaţi ai lui este între 9 şi 16, de luni până vineri. Cu banii, deputatul se descurcă destul de greu, acoperindu-şi la limită bugetul, cu toate că sediul este proprietatea PDL. „Sunt la limită cu banii, angajaţii au salarii mici. Din suma forfetară mai finanţez încă un sediu în Aradul Nou, Alfa şi Pârneava. Voi avea şi acolo program de audienţe”, a anunţat Adrian Niţu, care primeşte de la Parlament un maxim de 100.000 lei noi pe an.
 
 
 Mihăiţă Calimente, deputat, PNL: „Pot fi găsit vineri şi sâmbătă la sediu”
 
 Liberalul Mihăiţă Calimente încă mai are probleme cu organizarea cabinetelor parlamentare. Astfel, la Ineu încă nu este stabilită locaţia, în timp ce la Chişineu Criş lucrurile sunt mai avansate, liberalul primind un răspuns pozitiv de la autorităţile locale. Biroul provizoriu al deputatului Calimente se află la sediul PNL din Arad, pe Bulevardul Revoluţiei nr. 71, acolo unde parlamentarul din colegiul 4, nord-vest, poate fi găsit vineri şi sâmbătă. Cu toate că nu are încă birouri funcţionale, Calimente are şase angajaţi, aceştia având sarcina de a prelua dorinţele oamenilor în timpul în care deputatul este la Bucureşti. „Suma forfetară este prea mică faţă de ce ar trebui să facă un cabinet parlamentar cu adevărat funcţional. Jumătate din sumă merge doar pe salarii”, a explicat Calimente dificultăţile pe care le are în asigurarea funcţionării cabinetului săi parlamentar. Cel puţin deocamdată, liberalul nu a fost căutat de oameni pentru a i se comunica diferite probleme, însă acesta este disponibil oricând, atunci când se află în colegiul său sau în Arad.
 
 
 Ciprian Luca, deputat, PSD: „Am 10 angajaţi, fiecare având sarcini bine stabilite. Sunt la cabinet vinerea între 10 şi 13”
 
 Activitatea de la cabinetul parlamentar al deputatului PSD este una intensă. Locaţia cabinetului este în cartierul Aradul Nou, strada Ştefan cel Mare numărul 13, în locuinţa personală a deputatului. Orarul cabinetului este între orele 9 şi 16, în fiecare zi, Luca fiind prezent la cabinet vineri între orele 10 şi 13. Sâmbătă şi duminică, Ciprian Luca are program de judeţ, unde-şi va vizita colegiul. Social-democratul îşi va mai deschide cabinete la Târnova şi Gurahonţ, urmând să aibă o discuţie decisivă în acest sens cu primarii localităţilor din zonă. Ieri dimineaţă, Ciprian Luca a avut deja o şedinţă cu angajaţii săi de la cabinet, împărţindu-le anumite sarcini. „Am 10 angajaţi, fiecare având sarcini bine stabilite. Unii vor ţine legătura cu primarii, alţii cu organizaţiile PSD, iar alţii vor rămâne la cabinet”, a spus Luca. Vineri dimineaţa, deputatul PSD i-a primit deja pe primii alegători în audienţă, notându-şi problemele lor într-un caiet. O mare parte din bugetul deputatului se duce pe deplasările din judeţ, suma primită de la Parlament fiind insuficientă. În consecinţă, Ciprian Luca este nevoit să-şi finanţeze o bună parte a activităţii parlamentare din surse proprii.
 
 
 Marius Gondor, deputat, PDL: „În funcţie de programul din Parlament, de vineri până duminică voi fi în teritoriu”
 
 Sediul cabinetului parlamentar al democrat-liberalului este încă în amenajare, acesta instalându-se în el în urmă cu doar o săptămână. Gondor îşi împarte spaţiul cu deputatul Iustin Cionca, cei doi împărţind chiria pentru spaţiu, în valoare totală de 100 de lei pe lună. Programul sediului din Arad este 10 şi 18, un program de audienţe nefiind încă stabilit. „În funcţie de programul din Parlament, de vineri până duminică voi fi în teritoriu”, a spus Marius Gondor. Teoretic, deputatul va încerca să-şi împartă timpul între Arad, Sântana, Lipova şi Săvârşin, acolo unde va mai avea puncte de lucru, ajungând pe rând în localităţile din colegiu. În total, Gondor va avea cinci angajaţi, dintre care doi vor rămâne la cabinetul din Arad, restul urmând a fi împărţiţi în colegiu. Nici pentru deputatul din colegiul 6 nu ajung banii primiţi de la Parlament, însă Gondor va încerca să facă economii, împărţindu-şi cheltuielile pe mai multe luni.
 
 Iustin Cionca, deputat, PDL: „Am luat deja audienţe la Pecica. Oamenii mi-au cerut deja sprijinul”
 
 Fostul primar al Pecicăi şi-a deschis un cabinet principal în Arad, în aceeaşi locaţie cu cei trei colegi ai săi amintiţi mai sus. Angajaţii de la biroul său au program de lucru până la ora 16, ei fiind împărţiţi pe Arad şi Pecica.  Cionca poate fi găsit de asemenea în weekend, atunci când îşi va petrece timpul în Arad sau Pecica. Deja a fost contactat, în Pecica, de anumite persoane având probleme importante pentru judeţ, cum ar fi „întâlnirea cu liderul de sindicat de la Petrom care mi-a cerut sprijin pentru a păstra punctul de lucru la Arad, pentru că doresc să-l mute la Timişoara.” De asemenea, Cionca a mai fost abordat de alte persoane cu probleme de interes local, ce ar putea fi rezolvate şi de primar sau consilierii judeţeni.  Cionca mai studiază posibilitatea deschiderii unor puncte de lucru în Nădlac şi Curtici, iniţiativă ce ar putea fi zădărnicită din lipsa de timp a deputatului.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro