Stire

Bugetarii nu exclud posibilitatea unor proteste ?n cazul unui eşec ?n negocierile cu Guvernul

11.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Tudor Gabor liderul sindicatului din Finanţe a participat luni la şedinţa Consiliului Unional al Aliantei SED LEX, unde s-au discutat principalele probleme cu care se confruntă. Sindicaliştii au hotărât începerea unor forme de protest în cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere cu Guvernul.

 

În cadrul şedinţei Consiliului Unional al Alianţei SED LEX s-au întâlnit 120 de lideri de sindicat din toate judeţele ţării reprezentând administraţia publică centrală şi locală – primării, pensii, şomaj, mediu, vama, garda, finanţe, statistica, consilii judeţene… La finalul consfătuirilor liderii sindicatelor din teritoriu au primit următoarele sarcini: menţinerea actualului regim de sporuri, negocierea creşterilor salariale pentru administraţia publică începând cu data de 15 aprilie, protejarea locurilor de muncă, stabilirea foarte clară a funcţiilor cu caracter politic în administraţia centrală şi locală.

„Consiliul Unional a constatat o lipsă de corectitudine în actul guvernamental, deoarece pe de o parte se discuta de reduceri de drepturi salariale şi de personal, iar pe de altă parte se fac angajări la cabinetul demnitarului sau în alte zone ministeriale, mărind nejustificat cheltuielile. La nivel naţional sunt aproximativ 15.000 de consilieri personali ai demnitarilor cu venituri între 2.800 şi 3.200 de lei aduşi în instituţiile publice doar pe baza apartenenţei la culoarea politică a demnitarului”, spune Vasile Marica, preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX.

„Consiliul Unional a hotărât că pentru apărarea drepturilor de natură salarială – sporuri salariale – Alianţa SED LEX să declanşeze acţiuni de protest de îndată, în cazul în care negocierile cu Guvernul se soldează cu un eşec, prin pichetări, mitinguri şi greve”, explică Tudor Gabor, liderul Sindicatului din Finanţe Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro