Stire

Legendele Bătr?nei Doamne vor să salveze UTA

11.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Foştii fotbalişti care au făcut cinste Aradului sunt decişi să salveze ce mai e de salvat la clubul UTA. Printre aceştia se află emblematicii Gabi Biro şi Flavius Domide, care au participat luni seara la emisiunea UTA 100% de la Info TV. „Pilonul principal în această acţiune am fost eu. Am încercat să adunăm foşti utişti, pentru a salva această grupare de tradiţie la care am jucat atâtea meciuri. Numai eu şi Domide avem peste 700 de partide jucate la UTA. Am urmărit alături de Gheorghe Vaczi o emisiune la televizor în care cineva spunea că a trecut timpul să stăm cu mâinile încrucişate. Atunci am spus că e momentul să acţionăm şi să facem rost de bani pentru UTA”, a recunoscut Gabi Biro de unde a pornit scânteia prin care fostele glorii ale Bătrânei Doamne au decis să pună piciorul în prag şi să nu mai permită nimănui să păteze culorile, tradiţia şi palmaresul celei mai titrate echipe din provincie. „Vaczi mi-a spus imediat că are soluţii şi sunt speranţe să salvăm echipa de la dezastru. Atunci i-am spus că-l voi sprijini, deşi timpul este un inamic fantastic al nostru. Vaczi este cel mai potrivit om la UTA să fie instalat ca preşedinte. Are ştiinţa conducerii, prezentabil, deştept în fotbal şi un om cu o situaţie materială acceptabilă. Să nu creadă nimeni că vine la UTA şi încearcă să obţină avantaje materiale. În plus are şi relaţii la federaţie. Cu toţii am căzut de acord că la ora actuală cel mai potrivit este Vaczi”, a mai afirmat utistul care a strâns 330 de meciuri în Divizia A, 27 de selecţii la lotul de juniori, 12 la lotul de tineret şi o selecţie la naţionala B. Biro, care a câştigat două campionate naţionale, în 1969 şi 1970, în tricoul Bătrânei Doamne, spune că principala prioritate este instalarea cât mai repede a lui Vaczi în funcţia de preşedinte. „Un club nu poate să existe dacă nu are o conducere. Există anumite frâne din partea suporterilor în instalarea lui Vaczi. Domnul Bara a fost foarte amabil si ne-a spus că se bucură că dorim să ne implicăm şi regretă că nu a apelat mai repede la noi. În două sau trei zile trebuie să se clarifice această problemă. Cu noi sau fără noi, deoarece eu nu vreau să particip sub nicio formă la un joc Bocsig - UTA. Nu concep acest lucru. Vreau să se înţeleagă că noi venim la UTA să facem munca patriotică, să lucrăm cu sufletul”, a concluzionat Biro.

Domide: „Toate greşelile au venit de la oamenii care au venit cu bani la UTA”

Flavius Domide regretă şi el situaţia dezastruoasă în care a ajuns Bătrâna Doamnă. „În momentul în care au venit oamenii cu bani şi au dus UTA din Divizia C şi A am fost şi eu invitat la acea întâlnire. Am stat la masă cu Bara şi Lăcătuş. M-au întrebat cu ce mă ocup şi le-am spus că sunt în prag de pensionare şi la final de săptămână observ meciuri în Divizia C şi B. M-au întrebat dacă vor să vin în echipa lor şi să-i ajut şi bineînţeles că mi-am dat acordul. Nu m-au mai căutat niciodată. A fost prima şi ultima întâlnire cu aceştia”, a afirmat cu amărăciune în glas Domide, care a mai spus că toate greşelile au venit de la oamenii care s-au implicat financiar la UTA. „Din păcate, domnul Bara s-a înconjurat de oameni care nu simţeau nimic pentru UTA. UTA este simbolul Aradului. Când spui Arad spui UTA şi când spui UTA spui şi Arad”, este de părere cel care a disputat cele mai multe meciuri sub culorile echipei textiliste.

 

„Suntem o echipă pe cale de dispariţie”

Flavius Domide consideră că mai sunt şanse de salvare ale acestei echipe, însă acestea sunt mici. „Roşcovanul” vine şi cu câteva soluţii imediate, pentru a se putea începe returul. „Avem în Arad cel puţin 8000 de agenţi economici. Dacă putem să ajungem la sufletul lor şi fiecare să vireze în noul cont al clubului suma de un milion de lei vechi avem un punct de plecare. O altă soluţie ar fi vinderea abonamentelor pe o perioadă de trei ani”, a spus Domide. „Aşa situaţie dramatică cum e acum la UTA nu s-a mai întâlnit. Acum suntem o echipă pe cale de dispariţie. Ar fi păcat ca această echipă să joace undeva în judeţ. Ar fi o ruşine foarte mare să începem de jos”, a mai declarat Domide.

 

Atac la Chirilă

Atât Biro cât şi Domide s-au lansat asupra unui atac şi la Ionuţ Chirilă. „L-am urmărit pe Chirilă la un antrenament la Jiul.  Antrenamentele au fost plăcute dar mi-am dat seama că nu ştie să-şi aranjeze jucătorii în teren. În actualul campionat, din etapa a şaptea numai minciuni am auzit din gura lui Chirilă. Ulterior am auzit că umbla cu bani în buzunar şi dădea la unii şi la alţii cât a vrut el”, spune Domide. „Domnul Bara a greşit că nu l-a demis pe Chirilă atunci când trebuia. Dacă UTA avea alt antrenor era cu opt puncte în faţă, pe primul loc în clasament. Eu cred că domnul Bara nu va renunţa aşa uşor la UTA. Mi-a spus la telefon că nu vrea să fie groparul Bătrânei Doamne”, spune Biro.

 

Sursa: Observator.info

Autor: (D.B.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro