Stire

Trotuarele pline de gropi, noroiul de pe străzi şi locurile de parcare inexistente - doar c?teva din nemulţumirile micălăcenilor

11.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Micălaca este unul dintre cartierele în care s-a început repararea trotuarelor, anul trecut, dar lucrările nu au fost finalizate nici acum. Cei care locuiesc în zonă sunt deranjaţi de faptul că, în campania electorală, li s-a promis că vor fi reparate drumurile şi faţadele blocurilor, care sunt distruse şi, nici până acum nu s-a concretizat nimic. Pentru a afla ce altceva îi nemulţumeşte pe micălăceni am stat de vorbă cu câteva persoane, care iată ce ne-au spus:

 

Ion Alexoaiei:

„În primul rând, trotuarele ar trebui reparate. Sunt nişte gropi imense aici, în zona 300. Pe Mioriţei le-au mai astupat dar aici în zona asta nu se interesează nimeni, cu toate că aici e parcul, biserica recent construită şi policlinica. Şoselele, de asemenea, sunt pline de gropi. Cel mai dureros, însă, sunt oamenii care au câini în casă şi îi plimbă prin faţa blocului, pe străzile din zonă, unde îşi fac nevoile. De ce nu se dau amenzi pentru că fac mizerie? Sau măcar ar trebui obligaţi să cureţe în urma animalului…să se dea o lege care să le impună să strângă mizeria câinelui.”

 

Elena Chimingeru:

„Eu stau pe strada Mioriţei şi, ce-i drept, au reparat cât de cât străzile, dar oricum ar trebui să le mai modernizeze. Adică, măcar să mai astupe din gropile care au rămas, pentru că s-au reparat drumurile doar pe anumite porţiuni. O altă problemă ar fi repararea faţadelor blocurilor, care sunt căzute. Probabil şi cu un ajutor din partea locatarilor, s-ar putea face ceva, să arate mai bine.”

 

Iuliana Pop:

„Drumurile şi şoselele nu sunt deloc bune. Ar trebui reparate sau măcar astupate gropile dacă în totalitate nu se pot face. Eu sunt mai bătrână şi, cum nu văd bine ar trebui să am baston dar, din cauza gropilor nu pot să merg cu bastonul. Mă împiedic. Cam asta ar fi cea mai mare problemă. Noi oricum suntem bătrâni şi nu ne prea ia nimeni în seamă, dar cred că acest lucru deranjează pe toată lumea. În campanie au promis dar nu se ţin de cuvânt, fac numai pentru ei…”

 

Ana Dan:

„Ce mă nemulţumeşte? Străzile şi trotuarele sunt groaznice, în special în zona 300. Au început să repare drumurile pe Mioriţei, dar s-au oprit acolo, nu înţeleg de ce. O altă problemă ar fi curăţenia de pe străzi, dar asta ţine şi de oameni, nu doar de Primărie. În rest, nu sunt probleme foarte mari, avem iluminat, şi, deşi se mai stinge câteodată, merge, nu ne putem plânge, spre deosebire de alte zone.”

 

Teodor Bacoş:

„Trotuarele sunt distruse şi ar trebui reparate faţadele blocurilor, care sunt distruse. Parcă s-a şi discutat despre această problemă în campanie, dar acum au uitat. Canalele de pe strada Abrud sunt ridicate şi maşinile abia pot trece peste ele. Ar trebui să vină cineva de la Apă-Canal, cred că de competenţa lor ţine, şi să le repare. Nu trebuie schimbate, doar reparate, deci nu ar fi un efort atât de mare să se deplaseze până aici o persoană de la instituţia respectivă.”

 

Floare Roşca:

„Sunt prea multe gropi, ar trebui reparate străzile că aşa nu se mai poate. Eu stau lângă punctul termic şi, de fiecare dată când plouă, e groaznic, un noroi de nedescris. Asta se întâmplă de când au venit şi au schimbat nişte ţevi. După ce au terminat lucrarea au astupat gropile făcute cu pământ, care se transformă în noroi când plouă. Puteau să facă măcar un metru cu asfalt, cât să încapă o persoană, să nu fim nevoiţi să mergem prin noroi…”

 

Luminiţa Mihulin:

„Drumul de la blocul în care stau eu, în zona 500, nu este asfaltat deloc. Când a fost campania, au venit şi ne-au promis că vor încerca să remedieze cumva situaţia dar, degeaba. Nu au făcut încă nimic, dar, mai aşteptăm, poate într-o zi se va gândi cineva şi la noi şi la problemele noastre. Nu cred că e aşa mare lucru să asfalteze o porţiune de drum, dar e o lipsă totală de interes pentru cetăţeni.”

 

Florica Goila:

„Parcarea este cea mai mare problemă din zona asta, mai ales pe Mioriţei. Maşinile sunt parcate pe ambele părţi şi se şi circulă din ambele sensuri. Cum străzile din Micălaca sunt foarte înguste e o aventură să conduci pe acolo. S-ar mai putea repara trotuarele, care lasă de dorit cam în toate zonele, nu doar în Micălaca. În rest, zona e bună, doar gălăgia mă mai deranjează uneori. Copiii care merg cu motoretele pe trotuare şi asta, mai ales noaptea, când încercăm să dormim. Ar trebui să fie un sectorist care să se ocupe cu liniştea şi paza pe timpul nopţii.”

 

Mariana Bariţ:

„Eu am un copil şi am observat că nu prea sunt grădiniţe în zona 300. De asemenea, ar trebui reparate trotuarele şi drumurile care nu sunt deloc bune. Sunt prea multe gropi, pe toate străzile din zonă, deşi, am observat că au început să le mai astupe pe Mioriţei. Îmi place că sunt parcuri şi locuri de joacă special amenajate pentru copii, în zona 300. Acesta e un lucru bun, de apreciat.”

 

Maria Cherciu:

„Mă deranjează foarte tare zgomotul produs de maşinile care trec pe strada Voinicilor, pentru că eu acolo stau. Lasă foarte mult praf în urma lor, care intră în case. Şi străzile s-ar mai putea repara, să nu mai fie atât de multe gropi, pe trotuare. În rest, nu am ce comenta, e bine. Întotdeauna e loc de mai bine, se pot face îmbunătăţiri, dar, în general îmi place zona.”

 

Floare Haidu:

„Trotuarele şi drumurile nu sunt bune, cam lasă de dorit. Trebuie reparate şoselele care sunt pline de gropi. Nu prea am nemulţumiri, îmi place zona aceasta. Micălaca e o zonă liniştită şi m-am obişnuit aici, având în vedere că stau de mulţi ani în zonă. Îmi place şi că sunt dispensare, şcoli, chiar şi biserică, cea din zona 300, policlinică, supermarketuri… e o zonă foarte frumoasă, avem cam de toate, nu ne putem plânge.”

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro