Stire

A luat un poliţist pe capota maşinii!

11.02.2009 ⋅ 0 comentarii

„M-am gândit că vrea să plece şi m-am aruncat pe capotă, ţinându-mă de ea într-o nişă între geam şi tăblărie. BMW-ul a demarat cu mine pe capotă, şi am căzut în şanţ” – agentul şef Ioan Hojda

   

„Cred că viaţa i-a fost pusă în pericol, pentru că ar fi putut suferi un accident mortal dacă era prins sub maşină” - procurorul Codrin Gavra

 

Agentul şef Ioan Hojda, de la Poliţia Rutieră Arad, a fost lovit cu maşina în timpul unui control, în localitatea Şagu. Şoferul verificat, susţinut de câţiva prieteni, a încercat să distragă atenţia echipajului de poliţie care îl oprise pentru depăşirea vitezei. În timp ce amicii săi se certau cu unul dintre agenţii de poliţie, tânărul a urcat la volanul BMW-ului şi a demarat în trombă. Numai că agentul şef Ioan Hojda a intuit şi s-a prins cu mâinile de capota maşinii, culcându-se practic pe motor. Din cauza vitezei cu care BMW-ul a demarat, poliţistul a fost proiectat într-un şanţ, agâţând în cădere oglinda retrovizoare. S-a ales cu leziuni la mâini şi la picioare. O femeie (cetăţean sârb) care conducea în urma sa un Volkswagen Passat şi s-a declarat prietenă cu tânărul, a fost reţinută la postul de poliţie din Şagu.

Procurorul Codrin Gavra ne-a declarat că se cunoaşte identitatea bărbatului care l-a lovit cu maşina pe poliţist. Chiar dacă a fugit de la locul faptei, a fost dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră. Este vorba de timişoreanul Simon Icobescu (31 de ani). Alături de el vor fi cercetaţi şi tinerii care au încercat să îi împiedice pe poliţişti să îl reţină. Agentul şef Ioan Hojda ne-a relatat cum s-a produs incidentul: „L-am reperat pe conducătorul BMW-ului în trafic, venea dinspre Vinga spre Arad. Avea o viteză de 153 de kilometri la oră. L-am urmărit şi l-am interceptat la Şagu. A oprit, am oprit şi noi, şi în spatele nostru încă două maşini, ai căror proprietari s-au declarat prieteni cu tânărul de la volanul BMW-ului. I-am cerut acestuia să ne prezinte actele şi am observat că maşina este burduşită cu baxuri de ţigări. Nu avea nici bancheta din spate, să încapă mai multe cartuşe. Când am deschis portiera din spate, câteva au şi căzut afară. În timp ce colegul meu verifica permisul, prietenii bărbatului au început să se agite. Am fost îmbrâncit de către Simon Icobescu, care s-a străduit să urce la volanul maşinii sale. M-am gândit că vrea să plece şi m-am aruncat pe capotă, ţinându-mă de ea într-o nişă între geam şi tăblărie. BMW-ul a demarat cu mine pe capotă, şi am căzut în şanţ”.

Amicii lui Simon Icobescu au fost reţinuţi. Procurorul susţine că fapta bărbatului se încadrează în mod evident la tentativă de omor, pentru că a încercat să treacă cu maşina peste poliţistul care vroia să îl reţină. În plus, ar putea fi reţinut un cumul de infracţiuni, de la părăsirea locului accidentului, la ultraj şi contrabandă, dar toate sunt în verificări.

Radarul maşinii de poliţie a filmat întregul incident, de la reperarea BMW-ului care rula cu viteză mare până la lovirea poliţistului. Imaginile vor fi folosite ca probe.

Agentul şef Ioan Hojda lucrează la Poliţia Rutieră de 19 ani. Spune că nu a mai trecut prin astfel de momente niciodată. „Am mai fost ameninţat, intimidat, înjurat, dar niciodată nu a încercat cineva să dea cu maşina peste mine. Mă gândesc cum ar putea reacţiona un astfel de individ noaptea, când este cât de cât ferit, dacă în plină zi ar fi fost în stare de orice ca să scape”.

Culmea, incidentul s-a produs chiar în apropierea postului de poliţie din Şagu, la o distanţă mai mică de 150 de metri de acesta. Agentul şef de poliţie Ioan Hojda este tatăl unei fete de 12 ani.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro