Stire

Jean Copil, Gheorghe Cozma şi Sandu Ion ?şi propun să salveze fotbalul arădean

13.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Noul preşedinte al Gloriei, Jean Copil, spune că este prea sărac pentru a ajuta Bătrâna Doamnă, deşi prima intenţie a acestuia a fost de-a se implica financiar la gruparea fanion a  Aradului. Patronul Hotelului Coandi s-a consultat iniţial cu Ionuţ Popa, imediat după ce antrenorul arădean şi-a reziliat contractul cu Poli Iaşi. „Ionuţ Popa a demonstrat că este un om de onoare şi a plecat de la Iaşi în momentul în care jucătorii nu au fost plătiţi. Am luat legătura cu el şi i-am spus că vreau să investesc la UTA şi să vină antrenor la această grupare. Toţi suntem supăraţi că o stea precum UTA apune, încet dar sigur. Am aşteptat finalizarea auditului şi când am văzut care e suma datoriilor, am renunţat. Sunt prea sărac ca să dau două milioane pentru UTA şi să nu am nimic. Atunci m-am decis să fac ceva pentru fotbalul arădean şi să investesc la Gloria, alături de doi prieteni buni. Unul este Sandu Ion, care are una dintre cele mai prospere societăţi din Arad. Faţă de anul trecut, PAB are acum de şase ori mai multe comenzi. Un alt prieten care s-a alăturat proiectului meu este Gheorghe Cozma, care conduce o altă societate de succes din Arad cu contracte în toată lumea”, a declarat Jean Copil.
Preşedintele Gloriei are ambiţia de a construi un club puternic în Arad şi o echipă redutabilă, care se vrea dusă în cupele europene. În acest sens, Jean Copil spune că a încheiat deja colaborări cu impresari care să-i urmărească fotbalişti tineri în America de Sus şi Coreea.
Deşi ar fi dorit să ajute UTA, Jean Copil nu a cunoscut câte titluri de campioană are Bătrâna Doamnă. „Popică, câte titluri are UTA?”, l-a întrebat pe Ionuţ Popa în plină conferinţă de presă. Conducătorul de la Gloria aşteaptă un sprijin şi din partea autorităţilor locale. „Noi suntem echipa oraşului şi vom solicita sprijin din partea autorităţilor. Dacă nu vor sau nu pot să ne ajute atunci măcar să nu ne încurce”, a declarat Jean Copil. Acesta a recunoscut că în retur echipa îşi va desfăşura cel mai probabil meciurile pe arena cu iarbă sintetică de la Şega. „Dorim să facem acolo, pe banii noştri, o tribună cu 500 de locuri. Dacă nu vom fi lăsaţi, atunci vom juca pe terenul Atletico. Nu ştiu dacă în viitor vom juca pe UTA, dar pentru noi va fi o onoare să jucăm acolo”, a mai spus preşedintele grupării arădene.

Atac la Chirilă şi...suporteri
Ionuţ Popa, în calitate de consilier al preşedintelui Gloriei, a declarat că în viaţa lui nu a văzut un astfel de contract cum a avut Ionuţ Chirilă la UTA. „Nu mi-a venit să cred că un antrenor poate avea un asemenea contract. Cum e posibil să accepţi o clauză de reziliere de 150 000 de euro şi 20 % din orice transfer în următorii şase ani. Mai mult, este unicat în lume ca un conducător să câştige 36000 de euro pentru două săptămâni de stat la un club”, a spus Ionuţ Popa. Fostul antrenor al Bătrânei Doamne, unul dintre cei mai iubiţi tehnicieni care a antrenat în Calea Aurel Vlaicu, este de părere că şi suporterii utişti au o parte de vină. „UTA a avut şi are suporteri deosebiţi, buni cunoscători ai fenomenului fotbalistic. Şi suporterii au o parte de vină pentru situaţia penibilă în care a ajuns clubululi. Au lăsat-o mai moale şi tre-buiau să acţioneze mai repede. De ce au lăsat ca lucrurile să meargă până aici?”, se întreabă Ionuţ Popa.

A fost prezentat lotul de fotbalişti
Gloria Arad îşi mai doreşte achiziţionarea unui portar, după care va încheia campania de achiziţii. În prezent, sub comanda lui Roland Nagy, Radu Anca şi Marin Sinescu se pregătesc următorii fotbalişti: Bujor, Nica (portari), Manea, Pleşca, Ştreangă, Ban, Toc, Kosovscki, Dubeştean (fundaşi), Leucuta, Mavriche, Lucian Ignea, Dumitru Copil, Gligor I, L. Todea, Anca, Popa, Sălajan (mijlocaşi), Gligor II, Enciu, George Ţucudean (atacanţi).

Sursa: Observator.info

Autor: Daniel Berar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro