Stire

Coloman Edeleni: "Nu ?mi este foame de funcţii, am foame de muncă"

13.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Unele discuţii despre repartizarea posturilor de directori din instituţiile deconcentrate se mută dinspre procesul de negociere dintre partide, spre persoanele celor care ar urma să obţină una din aceste funcţii. Printre cei care ar putea ocupa un post de director din partea alianţei PSD+PC se numără şi Edeleni Coloman, care doreşte să clarifice acuzele care i-au fost aduse deoarece şi-ar fi depus CV-ul în mai multe locuri.

 

- Domnule Edeleni nu aţi candidat la alegerile parlamentare din noiembrie. În schimb aţi fost şef de campanie. De ce?
- Unul dintre motive este că eu sunt un om cu bun simţ şi mi-am spus că nu e nevoie să candidez. În al doilea rând, am revenit recent în PSD şi ca atare nu doream să creez tensiuni în interiorul partidului. Pe de altă parte, nu am fost prea împăcat cu acest vot uninominal, iar rezultatele au arătat că am făcut bine. Mai mult, am acceptat calitatea de director de campanie  la solicitarea lui Marius Lazăr, iar apoi m-am implicat în reorganizarea membrilor din municipiu. După trei săptămâni am ajuns la anumite concluzii, şi anume că oamenii au încredere în PSD, în cei care-l conduc, dar mai ales în domnul Lazăr.
 

- Rămânând la Marius Lazăr, cum apreciaţi evoluţia filialei PSD Arad, sub conducerea acestuia?
- Marius Lazăr este de apreciat, are calităţile de lider necesare pentru a conduce o organizaţie cu foarte multe probleme. Pentru a vindeca aceste răni ai nevoie de multă diplomaţie, răbdare şi sunt încântat că previziunile mele faţă de domnul Lazăr au fost corecte. Venirea lui a deranjat o parte din adversarii tradiţionali ai partidului. Faptul că am obţinut 21 la sută cred că mi se datorează şi mie, dar ceea ce sperie mai mult este trendul ascendent. În câteva luni, PSD ar putea ajunge la 30 la sută. În Biroul Judeţean am primit un mandat clar şi noi îl respectăm. Alţii încearcă să spună că există stări conflictuale în PSD Arad, ceea ce nu se întâmplă.
 

- Pentru că aţi spus de aceste negocieri, au apărut nişte informaţii care vă acuzau că v-aţi depus CV-ul la mai multe instituţii. Cum le comentaţi?
- Au apărut în presă fel de fel de referiri la „o foame de funcţii în PSD Arad”. Se încearcă disperat să se discrediteze PSD Arad prin minciună şi diversiune. Adevărul este unul: s-a încercat murdărirea mea, spunând că mi-e foame. Am trecut variantele acolo pentru că mi s-a cerut, sunt licenţiat în ştiinţe juridice şi economice, am mai fost director, am experienţă, rezultate. Foame  nu am deloc şi  această sintagmă trebuie demonstrată. Am fost numit la Gospodăria Comunală pentru că au fost lucruri grave acolo, iar acum am revenit din dorinţa de a face un serviciu public şi a ridica imaginea partidului.
 

- După ce aţi plecat de la GCA, activitatea dumneavoastră a fost contestată, chiar pe cale juridică. Au fost dovedite acuzaţiile?
- Faptul că am acceptat să fiu director nu am făcut-o de foame. Sunt singurul director  din ţară care şi-a micşorat salariul de la 24, la 14 milioane, cel de 24 fiind moştenit de la fostul director, Ovidiu Marian. A doua zi după alegerile din 2004 mi-am depus demisia, lucru normal dacă faci parte dintr-o echipă, pleci odată cu şeful. Nu am vrut să fac parte din AGA la nicio societate, cât timp am fost consilier. Am avut controale de la Primărie, Garda Financiară, Curtea de Conturi, Ministerul Finanţelor, toate demonstrând că a fost bine la GCA. Nimic, dar absolut nimic nu au găsit. Foame nu îmi este de funcţii, am foame de muncă. Dacă voi merge undeva, fiţi sigur că voi face ordine, oriunde aş fi. Îi voi responsabiliza pe cei din subordine, voi avea o activitate susţinută în slujba cetăţeanului. Poate asta deranjează pe unii, dar vechea vorbă românească spune că „de ce ţi-e frică, nu scapi”.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro