Stire

Hidişan a ajuns la Pandurii, iar Bălan a ?ntărit liderul seriei a doua

13.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Încet, foştii jucători ai Bătrânei Doamne încep să-şi găsească echipe. Dintre jucătorii care au dus greul în turul campionatului, Ibeh, Cristi Todea şi Buican au reuşit să revină în Liga I. Bălan tocmai s-a înţeles cu Unirea Alba Iulia, în timp ce Hidişan, după o pauză competiţională de zece luni, a ajuns la Pandurii Târgu Jiu. Mulţi dintre foştii utişti se pregătesc cu alte grupări, dar ori aşteaptă oferte, ori sunt deocamdată în probe.

Alba Iulia l-a luat pe Bălan
Ionuţ Bălan a ajuns în lotul formaţiei Unirea Alba Iulia, principala favorită la promovare din seria a doua a Ligii II. Fostul fotbalist al UTA-ei a ajuns repede la un acord cu oficialii clubului din Alba Iulia, astfel că de trei zile se află în Turcia, unde s-a integrat deja în lotul Unirii. Deocamdată, Ionuţ Bălan, care de la despărţirea de UTA s-a pregătit cu formaţia din Tunari (jud. Ilfov) n-a semnat un angajament cu echipa din Alba Iulia, însă a ajuns la un acord verbal legat de un contract pe un an şi jumătate. Potrivit site-ului oficial al Unirii Alba Iulia, oficialii clubului s-au declarat extrem de încântaţi de fostul fotbalist al Bătrânei Doamne.
Un alt fost component al UTA-ei, Florin Dan, a fost ofertat, la începutul anului, de Unirea Alba Iulia, însă mijlocaşul a ezitat să accepte propunerea din cauza salariului mic care i-a fost propus şi a ieşit din atenţia liderului seriei a doua.

Vis împlinit pentru Hidişan
În cursul zilei de joi i s-a împlinit visul lui Florin Hidişan. După o telenovelă care a durat zece luni, fostul mijlocaş al Bătrânei Doamne a ajuns, în sfârşit, la Pandurii Târgu Jiu, club care îl va legitima ca şi jucător liber de contract. Mijlocaşul în vârstă de 26 de ani a reuşit, la sfârşitul lunii trecute, să devină liber de contract, după repetate scandaluri cu Ionuţ Chirilă la UTA. Trecerea lui Hidişan la Pandurii a fost confirmată de preşedintele clubului gorjean, Marin Condescu. În vara anului trecut, clubul din Târgu Jiu a intenţionat să-l cumpere pe Hidişan de la UTA, oferind suma de 340.000 de euro, însă, din cauza comportamentului jucătorului, Chirilă n-a fost de acord cu transferul.

Ex-utiştii încep să-şi găsească echipe
Deocamdată, din fostul lot al UTA-ei doar Ibeh, Cristian Todea, Lucian Todea, Doru Buican, Bogdan Toc, Florin Hidişan şi Ionuţ Bălan pot fi siguri că vor evolua în retur pentru alte formaţii. John Ibeh a şi semnat un angajament pe trei ani şi jumătate cu Oţelul Galaţi, fiind primul ex-utist care şi-a găsit echipă în prima ligă a României. Cristi Todea a revenit şi el, poate nesperat, în Liga I, oficialii clubului Gaz Metan Mediaş dorind să-şi întărească lotul cu mijlocaşul defensiv al Bătrânei Doamne. La Mediaş, aproape de casă, a ajuns şi fundaşul central Doru Buican, acesta profitând de dispariţia lui Falemi din lotul pregătit de Cristian Pustai. Lucian Todea a fost cooptat încă de acum trei săptămâni de Gloria Arad, club cu care va semna un angajament. Toc a fost şi el prezentat oficial la Gloria Arad, club la care a ajuns graţie colaborării dintre Atletico şi gruparea preluată recent de omul de afaceri Jean Copil, în colaborare cu proprietarii SC Cotta.

Patru jucători spre Petroşani
Alţi foşti componenţi ai UTA-ei sunt deocamdată în pregătiri cu alte formaţii. Patru jucători care au evoluat la Arad în prima parte a sezonului sunt în negocieri avansate cu Jiul Petroşani şi urmează să semneze pentru clubul patronat de Alin Simota. Mircea Gheorghe, dorit şi de Râmnicu Vâlcea la un moment dat, Alin Ilin, Mircea Ilie şi Irinel Dumitru sunt la Petroşani, unde au şanse mari să şi rămână.

Portarii încă aşteaptă oferte
Portarii Sebastian Huţan şi Marius Mârne nu au deocamdată angajamente. Mârne tocmai a declinat oferta clubului Universitatea Cluj-Napoca, nefiind de acord cu propunerea primită. Huţan este în continuare în stand-by, deşi este curtat cu insistenţă de oficialii Gloriei Arad. Portarul arădean aşteaptă o nouă ofertă din partea clubului maghiar Debrecen, care doreşte să-şi asigure serviciile lui, însă prima ofertă salarială n-a fost pe placul lui Huţan. Cert este că, dincolo de discuţiile lui Huţan cu oficialii clubului Debrecen, cei de la Gloria Arad încearcă să-l convingă pe portar să accepte propunerea de-a juca pentru formaţia arădeană, dar acesta nu este deloc împăcat cu ideea de-a juca în Liga a III-a.

Melinte aşteaptă verdictul lui Rednic
Nici poziţia lui Melinte la Dinamo nu este clară. Fotbalistul se află în plină perioadă de probe, Mircea Rednic urmând să ia o decizie, probabil până la finalul acestei săptămâni. Având în vedere că Ionuţ Chirilă l-a oferit pe Melinte celor de la Dinamo pe tavă, dar şi vârsta şi calităţile jucătorului, este posibil ca bucureştenii să-l reţină, chiar dacă vor considera că nu poate să facă faţă la nivelul de acolo în prima fază.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro