Stire

Revoltaţi de tramvaiele care le perturbă liniştea

13.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Şi strada Preparandiei face parte din programul de reabilitare al centrului istoric dar, până acum, nu se vede niciun rezultat. Deşi persoanele care locuiesc în acea zonă s-au plâns de nenumărate ori celor de la Primărie în ceea ce priveşte tramvaiele care cirulă cu viteză şi din cauza cărora le crapă pereţii, strada este plină de gropi şi bălţi, şi nimeni nu a luat încă nicio măsură. 

Strada Preparandiei este plină de gropi imense, printre care fac slalom maşinile. Fiind foarte îngustă, şi, nebeneficiind de parcări, toţi cei care locuiesc acolo îşi lasă maşinile pe trotuare. „Trebuie ridicate şi liniile, de care nu s-a mai interesat nimeni de când au fost montate. Canalizarea este sub orice critică. Tot timpul este înfundată şi au venit o dată să o repare, plătiţi de noi, dar, degeaba.  Ne-au spus că sunt sparte ceva ţevi şi nu se poate face nimic”, spune indignată Maria Weisl, care stă în zona respectivă dinainte de Revoluţie.
Una dintre problemele care provoacă bătai de cap celor care locuiesc pe strada Preparandiei sunt tramvaiele care circulă cu viteză prin zonă, şi, din cauza cărora li s-au crăpat pereţii caselor. „Şi noaptea când dorm mă balansează în pat, aşa tare merg. E groaznic. Dimineaţa, de la ora 5 încep, şi seara până după ora 12. Vreau să vă spun că plătim impozit de centru şi suntem mai rău ca la periferie”, continuă doamna Weisl.
Un alt nemulţumit este Alexandru Jurcă, care a fost chiar şi la Primărie pentru a prezenta problemele cu care se confruntă de atâta timp şi care ne-a mărturisit că „din anul 1993 ni s-a tot spus, în fiecare an, că sunt fonduri pregătite pentru reabilitarea străzii Preparandiei şi tot degeaba. Nimeni nu face nimic să ne ajute. Nu înţeleg de ce se tot spune că e centrul vechi al Aradului, când nu se interesează nimeni de el. Cred că nu se va face niciodată nimic pentru a soluţiona sau măcar pentru a remedia situaţia în care ne aflăm de atâţia ani. Cred că o să mor şi nu o să văd strada asta reparată, fără gropi...”

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro