Stire

Ovidiu Moşneag: ?Este cam mult să acceptăm demolarea unei investiţii at?t de importante...?

14.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Consilierii municipali au introdus în legalitate clădirea cu 6 etaje din zona Pădurice, dşi nu l-au putut contrazice pe Claudiu Cristea atunci când acesta a susţinut că proiectul are probleme grave de legalitate. Imobilul avea 6 etaje, dar nu avea acte decât pentru 4. Consilierii au rezolvat însă şi această problemă, pe principiul „niciodată nu e prea târziu”.

Problema clădirii de pe strada Corneliu Coposu (zona Pădurice) a revenit ieri, în plenul şedinţei de  Consiliu Local Municipal. Ţărănistul Claudiu Cristea a fost ferm în ceea ce priveşte această problemă în care este implicat şi unul dintre consilieri, Dorel Căprar, care se pare că este acţionar al firmei care deţine imobilul. „Nu mă interesează cine este proiectantul imobilului sau beneficiarul, nu vreau să politizez subiectul. Proiectul a debutat cu probleme în 2005, când a fost depus la transparenţă decizională ca şi S+P+3E, spre dezbatere publică. Într-o lună, s-a transformat în P+4E, fără să mai fie pus la transparenţă. Este vorba despre schimbarea unor acte oficiale. A devenit apoi P+5, deşi autorizaţia era de P+4E. Nu-i nimic, la sfârşit vedem noi cum intrăm în legalitate... Trebuiau sistate lucrările. Imobilul a fost dat în folosinţă, deşi trebuia să se aştepte introducerea în legalitate. Comisia 3 a respins acest proiect, iar comisia 2 nu i-a dat nici ea aviz pozitiv. Puteţi să o băgaţi în legalitate, dar fără votul meu!”
Clădirea are în acest moment P+6, aşa că ţărănistul a avut două propuneri: constituirea unei comisii speciale care să verifice actele în cauză, care şi-ar fi schimbat conţinutul de la o lună la alta, respectiv sesizarea organelor statului competente pentru acest caz.
Ovidiu Moşneag a fost singurul care a mai luat cuvântul în legătură cu acest proiect: „Colegul nostru are dreptate în legătură cu câteva aspecte. Sunt probleme mai vechi, cu toate astea, este cam mult să acceptăm demolarea unei investiţii atât de importante. Este un moment delicat. Au fost totuşi situaţii mai grave în mandatul 2000-2004 şi atunci Cristea nu şi-a exprimat nicio opţiune”.
Deşi Moşneag i-a dat dreptate lui Cristea şi nimeni altcineva din sală nu l-a contrazis pe ţărănist, s-a votat în tăcere, iar proiectul a fost adoptat, cu un singur vot împotrivă, niciuna dintre propunerile consilierului ţărănist nefiind acceptate.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro