Stire

Ilie S?rbu: ?Cei doi lideri, Falcă şi Lazăr, trebuie să se ?nţeleagă?

14.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ilie Sârbu, a fost desemnat din partea PSD pentru a media negocierile de la Arad, pentru împărţirea instituţiilor deconcentrate. Pentru vicepreşedintele PSD, problema la Arad pare a fi redusă la conflictul dintre primarul Gheorghe Falcă şi preşedintele PSD, Marius Lazăr.

— Domnule Ilie Sârbu, care este scopul medierii dumneavoastră între PSD şi PDL Arad?
— Organizaţiile între ele ar trebui să decidă şi cred că la Arad este o problemă a liderilor noştri, cu cei de la PDL. Ei nu au reuşit să se înţeleagă, dar cred că până la urmă lucrurile vor putea să intre în normalitate.
— Cum anume credeţi că se va rezolva, până la urmă, diferendul dintre cele două tabere?
— Conform principiilor care au fost respectate la nivel de ţară. Se trag la paritate posturile şi nu există alte discuţii. Este ghilotina aceasta care acţioneaza ferm şi nu ai probleme. Am aplicat-o la Timiş, la nivel central, şi a mers. Dacă vrei o negociere pentru o anumită instituţie, o faci cu partenerii firesc, nu poţi să-ţi impui tu punctul de vedere  şi să le ceri un anumit lucru dacă nu dai în schimb altceva.
— Veţi veni la Arad în acest sfârşit de săptămână pentru a asista la negocieri?
— Nu, nu cred. Acum suntem aici cu toată echipa, cu preşedintele partidului, Mircea Geoană şi vom  discuta cu ei (n.r. delegaţii din PSD Arad) chiar acum.
— Din partea PDL a fost nominalizat pentru a arbitra situaţia de la Arad, ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga. Aţi discutat cu dânsul despre Arad?
— Am vorbit cu el, urmează să vedem când venim la Arad, dacă venim sau dacă vin ei la Bucureşti. Cei doi lideri, Gheorghe Falcă şi Marius Lazăr, trebuie să se înţeleagă.
— De ce nu se înţeleg?
— Ei au tras în mare, au ajuns la câteva acorduri. Este vorba doar de vreo două direcţii la care nu se înţeleg.
— Şi atunci, unde şi când credeţi că se vor încheia aceste negocieri?
— Ele pot fi şi la Arad, poate că vor fi săptămâna viitoare, însă eu voi fi plecat. Nu ştiu când vor fi, dar foarte repede nu.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro