Stire

23 de asiatici, ascunşi ?ntr-un TIR, depistaţi la Arad

16.02.2009 ⋅ 0 comentarii

* Politistii de frontiera aradeni  au depistat, ascunsi in remorca unui automarfar, 23 cetateni asiatici, care intentionau sa iasa ilegal din Romania pentru a ajunge in Italia.

În seara zilei de 15.02.2009, in jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, jud. Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetăceanul român Ion C., în varsta de 40 ani, conducand un automarfar inmatriculat in România, ce transporta conform documentelor de însoţirea mărfii, spumă polistiren pe ruta România-Italia. Soferul era insotit de un alt cetatean român Ionel B., in varsta de 40 ani ca şi al doilea şofer pe automarfar.
Cu ocazia efectuării controlului de frontieră s-a constatat că greutatea înscrisă în documentele de însoţire a mărfii diferea de greutatea rezultată cu ocazia cântăririi. Astfel, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport ocazie cu care au fost descoperite ascunse în interiorul compartimerntului marfă, în spatele încărcăturii 23 de persoane, de sex maculin. Din primele verificari, a rezultat că acestia au vârste cuprinse 17 – 32 ani şi sunt 19 cetateni afgani, 3 irakieni şi un 1 un cetăţean pakistanez, care intenţionau să iasă ilegal din România.
Cetatenii au declarat ca au recurs la aceasta metoda, deoarece nu posedau viza pentru Spatiul Schengen si intentionau sa se deplaseze in Italia pentru a-si gasi un loc de munca. In cadrul primelor cercetari, soferii automarfarului a declarat ca nu avea cunostinta despre modul cum  s-au urcat cei in cauza in vehicul.
Politistii de frontiera le-au intocmit celor 23 de persoane acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei, iar soferii sunt cercetati pentru trafic de migranti.
Cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera in vederea depistarii persoanelor implicate in organizarea si calauzirea grupului, precum si pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun. 

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro