Stire

Articole vestimentare, textile şi accesorii pot fi cumpărate la preţuri de producător la Expo Arad

20.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Târgul Internaţional de textile, îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii „ArContex” şi-a deschis ieri porţile vizitatorilor. Peste 50 de firme din România şi Ungaria şi-au expus marfa pe o suprafaţă expoziţională de 1.300 de metri pătraţi. 

Începând cu ora 11, expozanţii şi-au întâmpinat vizitatorii cu o gamă largă de produse la preţuri speciale: confecţii şi textile pentru femei, copii şi bărbaţi, îmbrăcăminte pentru nou - născuţi, haine din piele, blănuri, îmbrăcăminte sport şi casual, lenjerie intimă, eşarfe, şaluri, accesorii textile, încălţăminte, poşete, genţi de voiaj, lenjerie de pat, pilote, perne, pături, cuverturi de lână, textile pentru interior, maşini de cusut casnice şi industriale, maşini de brodat, fiare de călcat şi aparate de uz casnic.
Târgul se adresează atât producătorilor şi comercianţilor autohtoni şi din străinătate, cât şi publicului. Expozanţii pun la dispoziţia vizitatorilor marfă la preţuri bune provenită din lichidări de stocuri, dar vin şi cu oferte promoţionale, la preţuri de producător, la peste 1.000 de articole.
„La organizarea evenimentului şi în acest an am avut alături, ca şi co-organizator, firma S.C. Expoconfintex S.A. din Bucureşti. Gama de produse expuse este foarte variată, iar vizitatorii vor avea de unde alege”, spune Nicolae Groşan, directorul Expo Arad Internaţional.
Au venit, s-au uitat, au plecat
Chiar dacă preţurile sunt mai mici decât în magazine, vizitatorii nu prea s-au înghesuit să cumpere, mulţumindu-se cu privitul. Unii au recunoscut că în această perioadă nu prea au bani, deoarece facturile la utilităţi sunt foarte mari şi nu îşi mai permit să dea banii pe haine, alţii au invocat alte motive, printre care faptul că nu le place marfa.
Cele mai căutate sunt bluzele sport ce pot fi cumpărate la doar 10 lei, dar tinerele au admirat şi hainele importate din India şi comercializate de o firmă din Timişoara. Puţin mai scumpe, hainele viu colorate şi imprimate din India au mare trecere, cumpărătoarele asortându-le cu gablonţuri de la aceeaşi firmă. „Toată marfa o primesc din India. Chiar acum avem câteva modele noi care se vând foarte bine. De asemenea, articolele vestimentare pot fi asortate cu gablonţurile şi gentuţele pe care le avem aici”, ne spune Nadia Hnatiuc, expozant.
„Sunt foarte puţini vizitatori deocamdată. Se simt deja efectele crizei financiare. Am mai fost la un târg, săptămâna trecută, la Timişoara, şi am avut vânzări foarte slabe. De acelaşi lucru se plâng şi ceilalţi expozanţi. Oamenii trebuie să-şi împartă banii pentru cheltuielile principale şi preferă să renunţe la haine”, ne spune un expozant venit din Oradea.
Târgul Arcontex poate fi vizitat până duminică, după următorul program: astăzi şi mâine de la 10.00 la 20.00 iar duminică între ora 10 şi ora 16.00 Transportul este asigurat, gratuit de Expo pe ruta Podgoria - Gara CFR - UTA - Expo Arad şi retur, din oră în oră. Preţul biletului de intrare este de 2 lei.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro