Stire

Gai: gropi, canalizare lipsă şi noroi la tot pasul

21.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Străzile din cartierul Gai arată ca după un bombardament. Este o aventură să intri cu maşina, sau chiar pe jos, pe strada Dunării, mai ales că acum a şi îngheţat. Dacă şoferii se plâng de starea drumurilor, nici pietonii nu se simt mai bine. Aceştia acuză starea precară a trotuarelor care, în loc să asigure circulaţia pietonală, sunt mai degrabă folositoare pentru colectarea averselor de ploaie. După o ploaie mai serioasă sau, cum este în acest caz, după topirea zăpezii, trotuarele devin adevărate gropi de noroi.   Cei care locuiesc în Gai s-au obişnuit cu această situaţie şi speră ca
în urma proiectului de reabilitare, în care le este inclus cartierul, alături de Bujac şi Sânicolau Mic, să aibă şi ei parte de străzi despre care să se poată spune că sunt „circulabile”, având în vedere că, în momentul de faţă nu se poate spune acest lucru.

 
Gropile şi noroiul nu sunt singurele probleme ale celor care locuiesc în Gai. Aceştia speră ca peste doi ani, când va fi finalizat proiectul de reabilitare, să beneficieze de canalizare şi străzi asfaltate. Trotuarele smulse din faţa caselor din Gai întregesc imaginea cu care se prezintă acest cartier. Suprafaţa de asfalt care ar trebui să se numească trotuar este smulsă, gropile existente putând constitui adevărate obstacole pe timp de noapte, sau chiar şi ziua, mai ales acum când este şi îngheţat. Mai mult, din cauza trotuarelor foarte înguste, persoanele care se îndreaptă de la staţia de tramvai spre casă sunt nevoite să meargă pe şosea, cu teama maşinilor care trec pe lângă ei. O altă problemă cu care se confruntă cartierul Gai este lipsa capacelor de canal, care poate provoca accidente destul de grave, mai ales pe timp de noapte.

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro