Stire

Pierderile de căldură de p?nă la 50% necesită reabilitarea termică de urgenţă

23.02.2009 ⋅ 0 comentarii

În contextul derulării programului de reabilitare termică a apartamentelor din Arad, CLM va adopta „Programul local privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe pentru anul 2009”. Finanţarea inventarierii blocurilor de locuinţe şi a elaborării documentaţiei de proiectare - raportul de audit energetic, certificatul de performanţă energetică cu evidenţierea consumului specific anual pentru încălzire, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi proiectul tehnic şi detaliile de execuţie vor fi  asigurate anul acesta din  Bugetului General al Municipiului Arad.
Se va lua această măsură din cauza pierderilor energetice mari, de până la 40%-50%, fapt care reclamă reabilitarea termică de urgenţă a clădirilor – blocuri de locuinţe.
Vor avea loc: izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare existente, inclusiv a tâmplăriei aferente accesului în blocul de locuinţe, cu tâmplărie performantă energetic; termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei sarpantei; izolarea termică a planşeului peste subsol, în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter.  
Toate acestea au drept scop creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, respectiv reducerea consumului de energie pentru încălzirea blocurilor de locuinţe, fapt care are ca efect reducerea costurilor de întreţinere cu încălzirea, în condiţiile asigurării şi menţinerii climatului termic interior.
Primele apartamente vor fi alese în funcţie de lista de priorităţi pe etape de intervenţie pentru finanţarea cheltuielilor privind reabilitarea termică a clădirilor şi solicitările Asociaţiilor de proprietari privind înscrierea în programul local privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.
Proiectul are o anexă unde sunt menţionate asociaţiile de proprietari înscrie în „Programul local privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe, pentru anul 2009”.  

Sursa: Observator.info

Autor: (D.M.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro