Stire

CLM creşte preţul gigacaloriei cu 21 de lei, ca să reabiliteze termic 1.000 de apartamente

23.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Preţul de facurare al gigacaloriei pentru populaţie va creşte în Arad cu 21 de lei, de la 186 de lei, la 207 lei, începând din momentul în care consilierii municipali vor vota proiectul în cauză, adică joi. Se pare că municipiul doreşte să scadă din subvenţia pe care o acorda până acum pentru furnizarea energiei termice arădenilor, de la peste 50 de lei/Gcal, la 29 de lei/Gcal.
Aşa cum se arată în proiect, acest lucru ar duce la posibilitatea alocării sumei de 2.700.000 de lei din bugetul local, pentru reabilitarea termică a unui număr de aproximativ 1.000 de apartamente în acest an (cota de participare a consiliului local este de aproximativ 700 euro/apartament, la un calcul de 4 lei / 1 euro).
Această propunere vine din partea consilierilor Iuliu Penzeş, Bruno Biringer şi Traian Vlaicu-Hergane, membri în Adunarea Generală a Acţionarilor la Centrala Electrică de Termoficare.
Această măsură vine în urma faptului că Ministerul Dezvoltării a anunţat modificări legislative pentru derularea programului de reabilitare termică a clădirilor, modificări care vizează schimbarea proporţiilor de finanţare astfel: 50% bugetul de stat, 30% bugetul local şi 20% contribuţia asociaţiilor de proprietari. Însă dacă asociaţiile de proprietari nu dispun de fonduri, administraţiile locale vor putea decide şi finanţarea procentului de 20%.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro