Stire

Ziua Z pentru UTA: s-au făcut paşi importanţi, dar e momentul să apară banii!

25.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Lupta contra cronometru a Bătrânei Doamne a continuat şi pe tot parcursul zilei de ieri, când noua conducere şi membrii asociaţiei au avut de rezolvat o avalanşă de probleme. S-au mai risipit din semnele de întrebare legate de deblocarea activităţii, însă mai sunt multe de pus la punct. De asemenea, miercuri ar fi ziua în care primii bani ar trebui să-şi facă apariţia, pentru reglementarea unor situaţii. De asemenea, până în această seară trebuie clarificată, în mare parte, problema lotului de jucători cu care se va începe returul, dar şi componenţa exactă a echipei tehnice, deoarece nici acolo nu s-a rezolvat nimic.

Deblocarea meciului cu Tg. Mureş, un pas esenţial
Dincolo de toate, UTA trebuie să obţină deblocarea meciului cu FCM Târgu Mureş, înainte de amânarea lui. Pentru asta, problema Steaua a fost deja rezolvată, existând un acord pentru o amânare a plăţii până în luna mai (219.000 euro). Apoi, discuţiile cu clubul CS Otopeni, către care UTA are o datorie în valoare de 30.000 de euro, Marian Spiru (36.000 euro) şi jucătorii Mârne, Văsâie şi Chiţa sunt în curs. Cu oficialii Otopeniului s-a discutat, dar se aşteaptă un răspuns. Cu Marian Spiru a existat o discuţie şi actualul oficial al Jiului nu pare să pună probleme. De asemenea, luni şi marţi au existat negocieri cu Mârne, Chiţa şi Vâsăie. Discuţiile cu ei sunt necesare, pentru că UTA nu este programată pentru meciul cu FCM Târgu Mureş şi din cauza datoriilor pe care clubul arădean le are la ei. Cu toţii au acceptat să primească între 40 şi 60% din banii care li se cuvin, iar Mârne şi Văsâie ar fi de acord să semneze contracte noi cu UTA pe salarii mai mici. Problema este că, deocamdată, discuţiile s-au purtat pe hârtie, banii n-au apărut, iar în cursul dimineţii de miercuri ar trebui să apară acordurile scrise, pentru ca FRF să ia la cunoştinţă că UTA şi-a rezolvat litigiile şi că îndeplineşte condiţiile pentru a i se ridica suspendarea. Abia apoi, în baza actelor pe care le-a expediat deja către FRF va putea să obţină amânarea meciului cu Tg. Mureş, decizie care poate să apară în cursul dimineţii de miercuri.

Mârne şi Văsâie sunt rezolvabili, dar Chiţa e o nucă tare
Dacă cu Marius Mârne şi Cosmin Văsâie problemele se pot rezolva, mai ales că ei îşi doresc să joace în continuare la UTA, pe salarii mai mici, Alin Chiţa reprezintă o încercare destul de grea pentru oficialii utişti. Fostul fundaş are de încasat 33.000 de euro şi este dispus să îşi încheie conturile cu UTA în schimbul a 20.000 de euro. Aflat în China, la o nouă echipă, Chiţa discută prin intermediul italianului Giovanni, membru al Comitetului Director şi nu pare dispus să mai cedeze.

UTA în formula cea nouă s-a pus în mişcare
Luni după-amiază, de la ora 16,30, UTA în noua componenţă a efectuat un prim antrenament. A fost, de fapt, un joc-şcoală, coordonat de Gabor Biro, Mihai Petcuţ şi Dan Stupar, în urma căruia staff-ul tehnic, încă neoficializat, urmează să pună primele verdicte. S-a disputat un meci, pe parcursul a 90 de minute, încheiat la egalitate, 3-3, între echipe formate din: Bodea - Olariu, Mutulescu, Mirciov, Nistor – Budur, Fritea, Rus, Militaru – Gavrilă, Negru şi Mârne – Blaghi, Banilievici, Pascariu, Văsâie – C. Popa, Georgiu, Răduţ, Niţaş – Leucuţa, N. Solomon. Au mai jucat: Tau, Rada, Morar, Gherghel, Pei. A fost, de fapt, un trial pus la punct pentru ca staff-ul tehnic să-şi poată forma o primă impresie, dar şi pentru a decide în regim în urgenţă. Asta, pentru că, indiferent dacă se obţine sau nu amânarea meciului cu FCM Târgu Mureş, UTA trebuie să-şi înregistreze până joi noii jucători la Federaţia Română de Fotbal.

Turcuş, Polgar şi Gornic au ales alte drumuri, Drida ar rămâne
S-au înregistrat deja şi eşecuri în ceea ce priveşte intenţiile utiştilor de completare a lotului. Teodor Turcuş, liber de contract, a refuzat propunerea de-a semna un nou angajament, urmând să plece în Germania, unde şi-a găsit echipă. De asemenea, Drida este nedecis, oscilează între Germania şi UTA, dar sunt şanse să rămână la UTA, în acest sens comunicând că e dispus să primească o sumă mică din cele cinci salarii pe care le are de încasat. Florin Dan n-a mai dat nici un semn de viaţă, iar Polgar şi Gornic au ales să nu mai continue la UTA. Cel puţin asta s-a întâmplat la nivelul zilei de marţi.

Biro sigur, Petcuţ şi Stupar incerţi
Nici problema staff-ului tehnic n-a fost clarificată. Oricum, oficial există un blocaj provocat de contractul cu Ionuţ Chirilă, care, în fond, este antrenorul echipei. În orice caz, Gabor Biro, dintr-o funcţie care urmează să fie stabilită ulterior, şi în funcţie de cerinţele FRF şi nivelul de calificare pe care-l deţine tehnicianul arădean, va coordona activitatea Bătrânei Doamne în perioada următoare. Nu se ştie deocamdată alături de cine, în cărţi fiind atât Mihai Petcuţ, cât şi Dan Stupar. De altfel, la antrenamentul de marţi după-amiază au participat toţi cei trei antrenori, decizia finală urmând să aparţină Comitetului Director.

Ce ar trebui să se întâmple astăzi?
În primul rând, să se rezolve problema neprogramării meciului cu FCM Târgu Mureş. Apoi, dacă se poate, să se obţină amânarea pentru o dată ulterioară a meciului programat pentru sâmbătă. Asta ar însemna că Bătrâna Doamnă va câştiga o săptămână pentru a-şi regla gravele probleme de ordin sportiv.
Apoi, în cursul dimineţii ar trebui să se clarifice situaţiile jucătorilor chemaţi să ajute UTA. Staff-ul tehnic trebuie să decidă care sunt jucătorii de care este nevoie, pentru că unii dintre ei trebuie trimişi în regim de urgenţă la vizitele medicale. Apoi, urmează negocieri şi parafarea noilor contracte, iar miercuri seara, un reprezentant al clubului trebuie să se deplaseze la Bucureşti, pentru a înregistra joi actele. 
Peste toate, sunt aşteptaţi primii bani. Altfel, totul devine poveste.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro