Stire

Autorităţile locale şi-au asigurat un partener ?n persoana noului prefect, Călin Bibarţ

25.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Călin Bibarţ a fost numit ieri prefect interimar al Aradului, până la organizarea concursului de ocupare a postului. Sala 70 a Palatului Administrativ a părut neîncăpătoare pentru numeroşii invitaţi: reprezentanţii cultelor, reprezentanţi ai Poliţiei, primăriei municipiului, Consiliului Judeţean, precum şi numeroşi primari din judeţ.

Bibarţ a fost învestit de ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, după care a depus jurământul. Prefectul va reprezenta legătura administraţiei centrale cu cea locală. „Nu doresc să intru în polemici, dar nu voi face ca şi alţi prefecţi, să intru în contradicţie cu interesele arădenilor, sau să frânez dezvoltarea judeţului”, a rostit Călin Bibarţ. „Vă asigur de întreaga mea colaborare”, s-a adresat acesta autorităţilor locale.

Ministrul a luat şi el cuvântul: „La Bucureşti raportul de forţe s-a schimbat, iar acum, când se iau decizii, toată lumea întreabă dacă e şi Ghiţă Falcă la masă. Sunt oameni puternici în Arad, aşa că Aradul se află pe o poziţie bună”, iar referitor la noul prefect, Gabriel Sandu i-a adresat un singur îndemn: „Domnule prefect, aveţi grijă!”

Eusebiu Pistru, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a ţinut şi el să adreseze câteva cuvinte celor din sală, cu această ocazie: „Voi ajuta Aradul, iar obiectivul nostru principal este infrastructura: centura de ocolire, drumul expres Arad-Oradea, autostrada Arad-Timişoara şi pasajele de pe centură”.
Din partea parlamentarilor arădeni, Traian Igaş i s-a adresat lui Bibarţ: „În numele parlamentarilor din Arad vă asigurăm că veţi fi partenerul nostru, atâta timp cât veţi respecta legea şi veţi avea o colaborare bună cu autorităţile locale”. De asemenea, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean, l-a apreciat pe Bibarţ ca pe un partener al primăriilor din Arad.
Primarul Aradului a menţionat că participă la a 7-a numire a unui prefect şi s-a arătat convins că cel care ocupă acest post în momentul de faţă va demonstra ce înseamnă funcţionar public. Gheorghe Falcă a subliniat şi el faptul că „Aradul a început să conteze la Bucureşti”, pentru că în poziţii cheie se află şi arădeni.
Primarul a făcut referire şi la neînţelegerile pe care le-a avut cu fostul prefect, dar şi la problemele pe care, spune el, le-au generat Aradului oamenii politici de altă culoare decât cea din care face parte conducerea municipiului şi a judeţului.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro