Stire

Uţu Rohozneanu şi interlopii lui, ?ncă 30 de zile după gratii

25.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Cei 12 interlopi în frunte cu „Împăratul” – Uţu Rohozneanu au fost prezentaţi ieri în faţa judecătorului cu propunere de prelungire a mandatelor de arestare care urmau să expire săptămâna aceasta. După aproape trei ore în care avocaţii inculpaţilor au încercat să prezinte argumente pentru eliberarea clienţilor lor, instanţa a hotărât ca acuzaţii să rămână în continuare în arest ,prelungind mandatele cu încă 30 de zile.,

Hotărârea a fost luată cu uşile închise, drept pentru care cu câteva zeci de minute înainte de ora nouă, ora stabilită pentru prezentarea în faţa judecătorului, rudele inculpaţiilor, părinţi, fraţi, copii, neveste şi iubite s-au strâns în faţa sălii de judecată. Rând pe rând au apărut şi avocaţii, uşile s-au închis şi au urmat minute în şir de aşteptare. La un moment dat, aşteptarea a fost întreruptă de avocatul lui Belei care i-a anunţat familia că acesta se simte rău, luând la întoarcerea în sală  două sticle cu apă. Acuzând grave probleme de sănătate încă de la arestare şi vizitând de câteva ori Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, bănuindu-se că ar suferi chiar de cancer pulmonar, el a fost cel care a părăsit primul sala de judecată. Într-o stare nu foarte bună, Belei însoţit de mascaţi a părăsit Tribunalul sub privirile celor care aşteptau nerăbdători verdictul.

Intrările şi ieşirile din sală nu au scăpat de privirile ziariştilor, pregătiţi cu aparatele de fotografiat. Observând reporterii, apropiaţii interlopilor au început să-şi vocifereze în cor nemulţumirea "nu vă e ruşine să fotografiaţi un om bolnav?".  Simţindu-se nedreptăţiţi în primul rând de presă "care pune paie pe foc" şi-au continuat rând pe rând atacurile asupra ziariştilor prezenţi pe care i-au îndemnat să meargă la o cafea în loc să-şi facă datoria sau i-au ameninţat cu judecata pentru că au îndrăznit să le fotografieze rudele încătuşate. Au încercat chiar să-i sensibilizeze îndemnând să fotografieze "adevăraţii hoţi şi criminali".

După aproape trei ore s-a luat şi decizia aşteptată cu nerăbdare, instanţa hotărând ca interlopii să rămână după gratii încă 30 de zile având în vedere că urmărirea penală nu a putut fi finalizată mai ales din cauza complexităţii cazului. Cel mai probabil avocaţii inculpaţilor vor face recurs la Curtea de Apel Timişoara având la dispoziţie 10 zile pentru a lua această hotărâre. Între timp, autorităţile îl caută în continuare pe Dani Dragoman, cel care a reuşit să fugă înainte de a fi arestat şi încă un membru al clanului pe numele celor doi fiind emise mandate de arestare în lipsă. Printre cei daţi în urmărire generală s-a numărat până în urmă cu câteva zile şi Fizidean al cărui mandat de arestare preventivă va expira luna viitoare.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro