Stire

Valentin Bot, primar Şiria: ??mpreună, PDL şi PSD pot face treabă, dar trebuie să lase orgoliile la o parte şi să vină cu ce au ele mai bun?

26.02.2009 ⋅ 0 comentarii

 Primarul comunei Şiria, locul de naştere al marelui scriitor Ioan Slavici, este Valentin Bot, un primar foarte apreciat la noi în judeţ, dar şi în afara lui. Dovada acestor aprecieri este alegerea lui Bot în postura de preşedinte al filialei arădene a Asociaţiei Comunelor din România, un organism ce îşi doreşte să apere interesele administraţiilor locale mici din ţara noastră. Valentin Bot se implică şi în viaţa partidului din care face parte, fiind membru al Biroului Permanent Judeţean al PDL Arad. 


-Domnule Bot, prima întrebare este legată de activitatea dumneavoastră în partid. De când sunteţi membru PDL şi ce anume vă leagă de acest partid?
- Sunt membru PDL din anul 1998, cu o pauză de aproximativ doi ani, între 2003 şi 2005 când am fost membru PUR. Am revenit apoi în PDL, deoarece nu am fost de-acord cu doctrina adoptată de partid, şi anume conservatorismul. Rămân membru PDL pentru că mă regăsesc în doctrina partidului, am realizări sub sigla acestuia, am mulţi prieteni în partid şi fac parte din Biroul Permanent Judeţean al PDL Arad.

-Cum aţi evalua relaţiile dumneavoastră sau a primăriei Şiria cu autorităţile judeţene?
- De când sunt primarul Şiriei, nu am avut nicio problemă deosebită cu nimeni, indiferent de cine a fost la conducerea instituţiilor judeţene sau la instituţiile deconcentrate. Am şi am avut o relaţie foarte bună cu Prefectura sau Consiliu Judeţean, nu pot spune absolut nimic. Am întâlnit oameni deschişi şi dispuşi să asculte problemele comunităţilor. Este însă important ca şi cel care vine la ei să pună problema în mod corect, aşa cum trebuie.

-Sunteţi preşedintele pe Arad al unei asociaţii a comunelor. Ce puteţi realiza din această postură?
- Am ajuns preşedintele Asociaţiei Comunelor din România atunci când m-am implicat în Consiliul Director al asociaţiei, pentru că am avut ca asociaţia să aibă reprezentare şi în Arad. În urma adeziunilor şi voturilor comunelor din Arad, membre ale asociaţiei, am fost ales preşedintele filialei judeţene. Rolul meu este de a aduce la cunoştinţa conducerii asociaţiei problemele comunităţilor noastre din judeţul Arad iar invers, membrii să cunoască modul în care îşi rezolvă problemele cei din alte  judeţe. Deocamdată, din Arad sunt mai puţini membri însă sper ca numărul acestora să crească.

-Să trecem acum la politica naţională. Care ar fi, în opinia dumneavoastră, principalul obiectiv al PDL şi cum vedeţi guvernarea alături de PSD?
- Prioritatea numărul unu a PDL este descentralizarea. Aceasta poate fi realizată cât mai repede, însă trebuie insistat pe idee pentru că este foarte importantă pentru administraţiile locale. Cred că guvernarea cu cei de la PSD este cea mai potrivită variantă pentru a scoate România din impas. Împreună, cele două partide pot face treabă, dar trebuie să lase orgoliile la o parte şi să vină cu ce au ele mai bun.

-În final aş dori să vă întreb despre cariera politică. Ce intenţii aveţi pe viitor, din punct de vedere politic?
-Sincer nu-mi doresc alt post pentru că pot să ajut comunitatea şi locuitorii Şiriei din postura în care mă aflu acum. Nu zic că nu aş accepta un pot de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, însă aş face-o doar pentru a veni cu lucruri noi şi să fac ce am realizat la Şiria în tot judeţul. Eu spun că aici unde sunt este bine şi intenţionez că candidez în continuare pentru primăria Şiriei.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro