Stire

Rromii primesc consiliere gratuită la Centrul informaţional

26.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Centrul informaţional pentru rromi a luat fiinţă în anul 2002 prin proiectul Complex Social pentru Rromi, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Phare.
Centrul are ca obiectiv sprijinirea comunităţii rrome prin facilitarea accesului la informaţii legate de serviciile oferite de instituţii şi organizaţii neguvernamentale din municipiul Arad, implicate în domeniul asistenţei şi protecţiei sociale şi modalitatea concretă de accesare a acestor servicii (adresa instituţiilor şi ONG-lor, modalitatea de adresare, documentele necesare, persoane de contact, timpul necesar soluţionării).
Astfel, părinţii, bunicii sau rudele apropiate ale copiilor care sunt înscrişi în instituţie şi frecventează centrul primesc consiliere şi ajutor gratuit. „Vin la noi pentru orice probleme: de la cele familiale până la întocmirea actelor pentru ajutorul social sau chiar  pentru realizarea documentelor de identitate. Cei mai mulţi dintre ei nu au şcoală şi sunt semi-analfabeţi sau chiar analfabeţi. Noi îi consiliem şi le explicăm ce trebuie să facă sau chiar îi însoţim acolo unde este necesar”, spune Cosmina Vărcuş, asistent social Centrul informaţional pentru rromi.
Lumea vine fără nicio reţinere şi solicită ajutorul personalului de la centru în orice fel de probleme.
„Am avut un caz în care a trebuit neapărat să instituţionalizăm copilul din cauză că mama nu a putut să-l îngrijească. L-am dus la Sântana, unde e în siguranţă, iar mama îl poate vizita oricând. Şi în acest caz, tot noi ne-am ocupat de acte şi de tot ce a fost necesar pentru a instituţionaliza copilul”, mai spune Cosmina Vărcuş, asistent social.
Din dorinţa de a-i ajuta pe aceşti oameni, angajaţii de-aici lucrează în echipe foarte bine organizate, iar rezultatele vin odată cu mulţumirile pe care le primesc.

Sursa: Observator.info

Autor: Nicoleta Boşnigeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro