Stire

Consilierii municipali PSD critică proiectele municipalităţii

26.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Teodora Hotăran şi Dorel Căprar nu sunt de acord cu majorarea preţului abonamentelor de tramvai şi cu diminuarea subvenţiilor pentru energia termică

„Organizaţia Municipală a PSD Arad consideră însă că actuala majorare de tarife la bilete şi abonamente este nejustificată, în condiţiile în care factorul determinant al eventualelor cheltuieli suplimentare - lucrările de reabilitare a Bulevardului Revoluţiei şi de pe Calea Aurel Vlaicu – nu mai sunt de actualitate. De asemenea, subvenţionarea tarifelor la călătoriile cu mijloacele de transport public a atins până la sfârşitul anului trecut cota maximă permisă de lege. Acest lucru ar fi trebuit să se regăsească în tarife mai scăzute. Din păcate, suntem printre oraşele cu tarifele cele mai mari pentru călătoriile cu mijloacele de transport in comun, lucru care nu poate fi justificat în condiţiile în care avem şi cele mai mari subvenţii. În acest sens, împreună cu colegii din Biroul de Coordonare Municipal, am hotărât ca PSD Arad să spuna ''NU'' intenţiei executivului de a împovăra arădenii cu majorări suplimentare. Am solicitat şi efectuarea unui control de audit extern, care sa clarifice situaţia de la CTP, şi să propună ulterior un program de eficientizare a serviciului de transport public'', susţine consilierul municipal Teodora Hotăran.
În ceea ce priveste intenţia executivului de a diminua subvenţia acordată din bugetul local pentru energia termică furnizată şi facturată populaţiei prin sistemul centralizat, PSD Arad reaminteşte că în decursul anilor a subliniat în repetate rânduri faptul că subvenţia acordată până în prezent de către municipalitate este una dintre cele mai scăzute din ţară, fiind puţin peste limita minima de 10% prevăzută de lege.
De asemenea, consilierii PSD condamnă intenţia devierii traficului de pe centura Aradului prin municipiu, considerând că Primăria trebuia să găsească o altă variantă împreună cu Ministerul Transporturilor. „Pe lângă disconfortul cetăţenilor şi instaurarea haosului în trafic, acest demers ar duce şi la distrugerea lucrărilor de modernizare şi asfaltare executate pe banii arădenilor sau pe banii împrumutaţi în contul arădenilor. Ar fi o mare nedreptate faţă de Arad”, susţine Dorel Căprar.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro