Stire

Bulă şi şoarecii?

26.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Metodele folosite de Ceauşescu în conducerea şi administrarea ţării au fost şi sunt vehement criticate de către foştii şi actualii politicieni care după ’89 au ajuns în fruntea bucatelor, numai că unele din aceste metode criticate sunt folosite de actuala conducere.
Cum ajunge un guvern în fruntea ţării prima preocupare majoră a acestuia este să schimbe şefii (funcţionarii) începând cu propria ogradă până în ultima comună.
Nu contează că unii dintre aceşti oameni au dobândit o experienţă în administrarea sectoarelor respective, că sunt competenţi şi fac o treabă bună la locul de muncă, dacă n-au aceeaşi coloratură politică cu cei care au ajuns la conducerea ţării, a judeţului sau a comunei sunt înlocuiţi de către clientela politică aflată la putere.
Pe vremea împuşcatului se făceau bancuri privitoare la politica de cadre.
Unul dintre bancuri care înfiera politica de schimbare a şefilor se referea la Bulă care într-o zi mergea pe stradă cu un sac în mână pe care-l rotea.
Un trecător curios îl întreabă:
– Ce ai domnule în sac?
– Şoareci.
– Şi de ce roteşti tot timpul sacul?
– Pentru a nu-i lăsa să se organizeze, pentru că atunci rod sacul.
Nu ştim dacă cei aflaţi la conducerea direcţiilor (deconcentratelor) ar “roade” sau nu sacul dar un lucru suntem siguri că s-ar întâmpla, oamenii şi-ar vedea de treabă şi lucrurile ar merge spre normalitate.

Sursa: Observator.info

Autor: Petru Gherman ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro