Stire

?ncă un pas spre careul de aşi pentru ICIM

26.02.2009 ⋅ 0 comentarii

ICIM-ul a mai bifat încă un succes preţios pe teren străin. Echipa arădeană s-a impus ieri la Bucureşti, meciul cu Rapid contând pentru etapa a 19-a fiind aşa cum anticipam, unul crâncen şi dificil. Arădencele au făcut diferenţa în ultimul sfert, scor final 66-54 şi locul patru în acest sezon e tot mai accesibil pentru „galben-albastre”

ICIM-ul continuă să aibă o prestaţie bună în acest retur de campionat, câştigând un al doilea meci esenţial pe teren străin, după cel de la CET Govora. Arădencele  au apăsat pe accelerator într-un nou meci foarte important pentru economia clasamentului, cel de la Rapid. Echipa pregătită de Dan Moraru s-a mobilizat şi în ciuda unei prestaţii sub aşteptări în primele trei sferturi, în special în atac, a făcut clar diferenţa în ultimele zece minute. Campioana „en-titre”, în efectiv complet pentru disputa de la Bucureşti, a început meciul de ieri dimineaţă în formula Tarţa - Urban, Sene - Kine, Meszaros. Deşi s-au apărat foarte bine şi au primit doar 22 de puncte până la pauza mare, atacul a funcţionat doar la jumătate din potenţial. Cum şi gazdele au lăsat mult de dorit în faza ofensivă, primul sfert s-a încheiat cu 11-7 în favoarea ICIM-ului, diferenţă care s-a păstrat şi în actul secund, scor 22-26 la pauză, asta în ciuda faptului că arădencele au avut şi un avans mai consistent, 12-23 (min.17) sau 14-26 (min.18). Sfertul trei avea să fie unul crâncen şi foarte dificil pentru Urban şi colegele sale, care s-au văzut conduse pentru prima oară în minutul 27, atunci când Scarlat le-a adus pe bucureştence în avantaj, scor 38-37! A fost un moment extrem de greu pentru ICIM, care a cedat aproape total în finalul sfertului, Rapid conducând cu 44-39 şi 45-41 după 30 de minute. Profitând şi de faptul că gazdele au rulat doar şase jucătoare, trei dintre ele jucând tot meciul, echipa arădeană s-a impus şi datorită prospeţimii fizice, dar mai ales ambiţiei colective, plus semnalat la final şi de antrenor.

„Double - double” pentru Bianca Urban: 12 puncte şi 14 recuperări
Ultimul sfert, câştigat cu un neverosimil 25-9, avea să fie controlat în totalitate de ICIM, care a avut în Urban şi Pavel două jucătoare în zi de graţie, prima bifând chiar un double – double, cu 12 puncte şi 14 recuperări, dar şi cu patru pase decisive şi patru intercepţii, în timp ce a doua a înscris 15 puncte şi a recuperat nouă mingi. Deşi gazdele au fost superioare la procentajele colective, ICIM-ul a contabilizat 50 de recuperări, faţă de cele doar 39 ale gazdelor, un alt capitol unde s-a făcut diferenţa. Au evoluat pentru echipa arădeană: Tarţa 7, Sene 10, Urban 12 (2x3), Kine 2, Meszaros 10, Bucică 5 (1x3), Pavel 15, Mercea 3 şi Ionescu 2, junioara Laura Pal fiind singura jucătoare care nu a evoluat. Pentru gazde au jucat Scarlat 13 (3x3), Voinea 6, Bagiu 3 (1x3), Perţa 7, Nacu 4 şi Panasiuk 21. ICIM-ul, care îşi păstrează locul trei după 19 etape, va întâlni sâmbătă, de la ora 18, în Sala Sporturilor din Arad, formaţia SCM Craiova.

Dan Moraru: „Ar fi fost păcat să ne scape această victorie”
Antrenorul ICIM-ului a fost mulţumit la final de prestaţia per ansamblu a echipei: „A fost greu, pentru că jocul nu a mers în primele trei sferturi, în special în atac. Nu trebuie uitat că am făcut 12 ore pe drum, am avut puţin timp de refacere şi s-a resimţit puţin şi oboseala acumulată. Fetele şi-au dat însă drumul în ultimele zece minute, controlate clar de echipa noastră. Ţin să le remarc pe Urban şi Pavel, dar toată echipa merită apreciată, pentru ambiţia şi voinţa cu care s-a jucat. Ar fi fost păcat să ne scape această victorie, este un nou pas important spre locul patru. Sâmbătă ne aşteaptă un nou meci dificil, cu Craiova, dar eu spun că putem să îl câştigăm şi pe acesta, dacă fetele îşi fac bine treaba”, ne-a declarat Dan Moraru.

Sursa: Observator.info

Autor: Sorin Haut ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro