Stire

?nvăţăm?nt la standarde occidentale

02.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Învăţământul în oraşul Pecica se desfăşoară la standarde occidentale, datorită eforturilor şi atenţiei deosebite pe care  edilii oraşului le-au dedicat acestui sector. Primăria Pecica are în derulare şi alte proiecte de anvergură, care au presupus reamenajarea şi utilarea spaţiilor de învăţământ, fie că ne referim la liceu, şcoli generale sau grădiniţe.
Primarul Petru Antal ne-a detaliat câteva din aceste proiecte aflate în fază de execuţie. Cel mai important dintre ele este noua şcoală generală, a cărei construcţie a început în 2007,  în spatele sălii de sport, lucrările sunt destul de avansate, primul nivel fiind deja ridicat. „În acest an vom finaliza lucrările la această şcoală nouă, în care urmează să înveţe 500 - 600 de copii,” ne-a declarat  Petru Antal. Şcoala va avea două etaje şi 20 de săli de clasă, laboratoare de specialitate, toate urmând să fie utilate ca la carte. Costurile totale ale lucrării se ridică la 700.000 de lei.
„Sunt sigur că nu vom avea probleme cu finanţarea, deoarece avem asigurări din partea deputatului Iustin Cionca, fostul primar de Pecica, precum şi din partea senatorului Constantin Igaş, ambii fii ai orasului, că vor face toate demersurile necesare la Bucureşti ca această şcoală,  şi multe alte proiecte începute în oraş, să fie duse la bun sfârşit,” ne-a dezvăluit primarul interimar.
Un alt proiect important pentru pecicani este noua grădiniţă cu program prelungit din oraş. Şi aceasta este o construcţie nouă, în curs de execuţie, realizată şi din fonduri atrase în valoare de 170 de mii de lei. Această grădiniţă, odată finalizată, va cuprinde săli de clasă, sală de mese, dormitoare şi toalete moderne, toate dotate conform standardelor occidentale. Peste 150 de copii vor fi educaţi şi îngrijiţi aici.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro