Stire

Se lucrează pentru cel mai modern ştrand termal din vestul ţării!

02.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Locuitorii oraşului Pecica visează de mult ca în oraşul lor să se realizeze un ştrand termal. Se pare că visul va deveni realitate, de vreme ce primăria oraşului a depus un proiect pentru finanţare europeană.  „În cazul în care vom câştiga această finanţare, pe teritoriul de 6,3 hectare nu va fi numai un ştrand termal, ci va exista şi un bazin acoperit pentru ca ştrandul să se poată folosi în orice anotimp, chiar şi iarna”, a descris primarul interimar Petru Antal cum va arăta noul spaţiu de agrement al pecicanilor. 
Apa termală din bazinele ştrandului va avea 47 de grade Celsius şi va fi apă alcalină, bicarbonatată, cu salinitate moderată. Ea prezintă cantităţi mici de ioduri, potasiu şi fosfaţi.  Fântâna de unde vor fi alimentate bazinele este forată încă din anul 1984, are 695 metri adâncime şi o capacitate de 7 L/s.
În privinţa stării în care se află elaborarea proiectului, primarul Antal ne-a spus că actele necesare trebuie depuse până la sfârşitul lunii martie. „Acum se lucrează la studiul de fezabilitate şi la proiectul tehnic. În paralel s-a început deja  pregatirea actelor necesare depunerii cererii pentru proiect. Jumătate din bani provin de la Uniunea Europeană, iar administraţia locală poate să facă un parteneriat cu Consilul Judeţean sau poate să acceseze un credit bancar pentru diferenţa de 50%. Costul estimativ al acestui proiect se ridică la suma de 20 milioane de Euro”, a descris Antal sursele de finanţare în baza cărora va fi contruit ştrandul. În plus, apa termală va avea şi altă utilitate pentru locuitorii din Pecica. „Dacă reuşim să câştigăm proiectul, după ce se termină lucrările şi ştrandul termal va fi finalizat în totalitate, oraşul poate să beneficieze şi în alt mod de apă termală, ca de exemplu se poate realiza încălzirea centrală şi alimentarea cu apă caldă a oraşului Pecica”, a explicat Petru Antal.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro