Stire

Deşeuri biologice, abandonate l?ngă pădurea Ceala

02.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Sute de kilograme de deşeuri biologice, contaminate, au fost descoperite sâmbătă la prânz, la marginea Aradului, în apropierea cartierului Alfa. Printre produsele contaminate, inspectorii  de mediu au găsit seringi folosite, ace, flacoane cu sânge şi materiale sanitare, autorităţile intrând în alertă şi izolând zona. S-a solicitat ajutorul poliţiei şi al medicilor în zona acoperită de produsele care reprezită un pericol ridicat de contaminare. Deşeurile au fost descoperite de şoferul unei societăţi de salubritate, care a alertat  imediat garda de mediu. Acestea fuseseră abandonate pe malul Muresului, în apropiere de padurea Ceala.
Când au ajuns în zona de contaminare, autorităţile au constatat că deşeurile  fuseseră deja incendiate.  Dorin Sârbu, comisar Garda de Mediu, a declarat că “deşeurile sunt periculoase şi abandonarea lor constituie infracţiune la legea mediului. Se pare că altcineva le-a dat foc şi asta îngreunează ancheta. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică vor încerca să afle de unde provin materialele sanitare contaminate. Ionel Drăgănescu, şef Serviciu Evaluare Factori de Risc, DSP Arad, spune că “sunt deşeuri periculoase, contaminate biologic, pentru că  printre sticlele cu medicamente am descoperit pungi cu sânge pentru transfuzii şi seringi de laborator. Este o unitate care are şi profil chirurgical şi laborator”.
Autorităţile cred că deşeurile au fost aruncate în câmp, tocmai pentru ca responsabilii să nu plătească pentru distrugerea lor într-un incinerator autorizat. Deşeurile au fost strînse de către cei de la Salubritate şi transportate la incinerator, pentru a fi distruse. Autorităţile speră să descopere sursa deşeurilor cât mai rapid. Pe unele flacoane de sânge au fost descoperite numele pacienţilor, ceea ce va uşura munca echipei de investigaţie.

Sursa: Observator.info

Autor: (C.P.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro