Stire

Au dat peste 20 de spargeri ?n doar două luni

02.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Trei arădeni şi un timişorean au ajuns după gratii, cu toate că foloseau metode bine puse la punct. Ei sunt autorii furtului în timp record de la magazinul de articole sportive

Poliţiştii arădeni au reuşit să prindă, la sfârşitul săptămânii trecute, patru bărbaţi - principalii suspecţi în peste 20 de spargeri care au avut loc în municipiu, dar şi în judeţ, în lunile ianuarie şi februarie. Trei dintre aceştia H. Valer, în vârstă de 29 de ani, C. Mihai, de 25 de ani, şi  S. Ionuţ,  de 22 de ani, sunt din Arad, iar cel de-al patrulea, G. Flavius, în vârstă de 24 de ani, este din judeţul Timiş.
Hoţii au fost prinşi pe raza localităţii Zăbrani, în timp ce se pregăteau să dea o nouă lovitură. Doi dintre aceştia s-au întors la începutul anului din Spania, unde aveau preocupări similare. Grupul s-a dovedit a fi unul profesionist, folosind tehnici, dar şi dotări care să le asigure anonimatul, cum ar fi cagule şi mănuşi, dar şi flexuri şi alte scule necesare pentru deschiderea uşilor sau a caselor de bani, operând doar pe timp de noapte. Hoţii se axau, în principal, pe seifurile societăţilor comerciale,  reuşind să fure unul dintr-un  magazin de telefonie mobilă din Lipova, unul de la o casă de schimb din Podgoria, iar cel de-al treilea de la o societate de confecţii din Lipova, însă nu se dădeau în lături nici dacă le ieşeau în cale bunuri de valoare. Aceştia sunt autorii furturilor de la magazinul de articole sportive dn centrul Aradului, de unde au furat haine în valoare de 23.000 de lei, spargere care a durat 17 secunde şi care a fost înregistrată pe camerele video. Hoţii nu se temeau de camerele de supraveghere pentru că ştiau să le ocolească sau să le dezactiveze, dând chiar mai multe spargeri într-o singură noapte, însă precauţi îşi schimbau îmbrăcămintea după fiecare furt. De asemenea poliţiştii, subliniază faptul că nici patronii magazinelor nu îndeplinesc în totalitate toate normele de siguranţă. Tinerii îşi puneau la punct planurile de acţiune până la cel mai mic detaliu. În cazul spargerii de la exchange-ul din Podgoria aceştia au creat o adevărată diversiune. Având în vedere că în faţa societăţii există o staţie de taximetre, doi dintre hoţi au plecat cu taxiurile aflate în acel moment în staţie pentru a le înlătura din zonă, în timp ce ceilalţi doi au dus treaba la bun sfârşit.
Cei patru tineri au fost prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat, complicitate şi tentativă la furt calificat, precum şi pentru tăinuire. Pe numele acestora, instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, urmând ca cercetările să fie continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora, hoţii riscând între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Sursa: Observator.info

Autor: (AMC) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro