Stire

Lunea clarificărilor pentru PNL Arad: Gavril Popescu a fost numit preşedinte interimar al filialei

03.03.2009 ⋅ 0 comentarii

După săptămâni întregi de aşteptare şi de suspans, fostul prefect Gavril Popescu a fost numit de către Biroul Politic Central al PNL în fruntea filialei arădene a partidului. Gavril Popescu este numele propus de primarii liberali din judeţul Arad pentru a ocupa această funcţie, opţiune manifestată în timpul vizitei în Arad a preşedintelui partidului Călin Popescu Tăriceanu, în această iarnă. De câteva săptămâni, Biroul Politic al PNL continua să amâne numirea lui Popescu la conducerea filialei arădene, fapt ce prelungea automat interimatul asigurat de Norica Nicolai, unul considerat a fi nefructuos de către o parte dintre liberalii arădeni. Pentru PNL Arad urmeză zile importante, deoarece în această săptămână trebuie finalizată lista delegaţilor ce vor pleca la Bucureşti pentru Congresul Extraordinar al partidului. Pentru alegerea delegaţilor, liberalii arădeni trebuie să se întâlnească în Biroul Politic Judeţean unde aceştia să fie propuşi, urmând a fi validaţi ulterior de Delegaţia Permanentă a PNL Arad. 

Reacţiile în rândul liberalilor, la aflarea veştii despre numirea lui Popescu, au fost destul de diferite. Dacă primarii PNL, cei care l-au susţinut din primele zile pe Gavril Popescu, se bucură de numirea lui, deputatul Mihăiţă Calimente nu a are o părere prea bună despre viitorul PNL Arad. Singurul parlamentar liberal de Arad va fi unul dintre contracandidaţii lui Gavril Popescu la preşedenţia filialei PNL Arad, la alegerile interne ce se vor desfăşura, cândva, anul acesta. 


Popescu: „Trebuie să deschidem uşile partidului pentru toţi cei care îmbrăţişează doctrina liberală”

Gavril Popescu va sosi astăzi la sediul PNL Arad, unde îşi va lua în primire sarcinile de preşedinte interimar. Mandatul primit de la conducerea centrală a PNL este unul de a  „reorganiza filiala Arad în sensul de a avea peste tot organizaţii puternice. Ca idee, trebuie să deschidem uşile partidului pentru toţi cei care îmbrăţişează doctrina liberală şi care vor să schimbe  mersul lucrurilor în oraşul nostru şi în ţară. Avem nevoie de toţi membrii de partid, nu va pleca nimeni, nu va fi niciun fel de problemă”, este declaraţia noului preşedinte al PNL Arad, prin care cheamă liberalii arădeni la solidaritate în jurul partidului.  Prima problemă pe care va trebui să o rezolve va fi constituirea unui nou Birou Politic Judeţean, propunerea lui Popescu fiind ca acesta să fie compus din primarii PNL, consilierii judeţeni, deputatul Calimente şi preşedinţii organizaţiilor de tineret şi de femei. Pe urmă, Popescu va trebui să se ocupe de alegerea celor 22 de delegaţi ce vor participa la Congresul Extraordinar al PNL din data de 21 martie. Nu în ultimul rând, filiala PNL Arad va trebui să-şi precizeze o opţiune privind acordarea votului de încredere pentru unul dintre cei trei candidaţi la conducerea naţională a partidului: Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban sau Crin Antonescu.

Primarii: „Biroul Politic Central a ţinut cont de opţiunea primarilor, lucru ce se va dovedi benefic”
Primarul comunei Târnova, Florin Farcaşiu, spune că în sfârşit, PNL Arad va avea un „conducător care să pună capăt situaţiei ce durează din 2006 şi până acum. PNL Arad a avut peste 20%, lucru confirmat la alegerile europarlamentare din 2007, iar acum suntem la 15%”, a amintit Farcaşiu traseul descendent al PNL Arad, din ultimii ani. Pe aceeaşi lungime de undă se află şi primarul din Gurahonţ, Ioan Gheorghe Florea, care s-a declarat mulţumit pentru faptul că „Biroul Politic Central a ţinut cont de opţiunea primarilor, lucru ce se va dovedi benefic pentru că un preşedinte de filială trebuie să fie permanent în Arad”. Aceste argumente au fost spuse şi în alte intervenţii ale lui Ioan Gheorghe Florea, insistându-se de fiecare dată pe ideea unui preşedinte disponibil pentru a face deplasări în judeţ.  .

Calimente: „Gavril Popescu a mai fost la PNL şi nu a făcut nimic”
Din câte se vede, Gavril Popescu va avea din start o opoziţie activă, venită din propriul său partid. Deputatul Mihăiţă Calimente contestă vehement numirea lui Popescu în funcţia de preşedinte interimar al PNL Arad. Cuvintele dure expuse de Calimente dezvăluie faptul că va fi foarte greu ca liberalii arădeni să se poată uni pentru a ridica procentele partidului. „Este o catastrofă pentru PNL. Gavril Popescu a mai fost la PNL şi nu a făcut nimic. Partidul nu va putea performa cu el la conducere”, este opinia deputatului liberal. Mihăiţă Calimente mai spune că nu se va mai implica atât de tare în treburile partidului, evitând să mai vorbească în numele acestuia. „Eu am circumscripţia mea, nu am treabă cu ei. Să vorbească Popescu despre partid”, a mai spus Calimente, iritat de aflarea deciziei privind noul interimar la conducerea PNL Arad. În replică, noul preşedinte al PNL a spus  că în anul 2004, când a candidat pentru primăria Aradului, „am ieşit pe locul trei, dar am obţinut un rezultat care să avem şapte consilieri şi un viceprimar. Eu nu vreau să fac scandal în partid şi sper ca domnul Calimente să-şi reconsidere poziţia”, este răspunsul lui Popescu la acuzele aduse de către deputatul liberal.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro