Stire

A născut ?n secţia de poliţie!

03.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Doi agenţi de poliţie au făcut treaba moaşei. Copilul născut în circumstanţe neobişnuite este perfect sănătos.

O arădeancă a născut într-o secţie de poliţie din municipiu asistată de doi poliţişti care se aflau de servici. Agentul şef principal Alex  Robert şi agentul Nădăban Călin se aflau la sediul Secţiei de Poliţie nr. 1 din cartierul  „Aurel Vlaicu” pentru a identifica un suspect. Puţin după miezul nopţii în încăpere a dat buzna o femeie, spunând că naşte. „Nu am ştiut ce se întâmplă. Am crezut la început că este o glumă, însă am văzut prin pantalonii femei o mogâldeaţă şi apoi în secunda trei am auzit scâncete de copil. Eu şi colegul  am pus o haină pe jos aici în hol şi am aşezat-o pe femeie  după care am luat un cater şi am tăiat cele trei perechi de pantaloni cu care aceasta era îmbrăcată, mai ales că ni s-a părut că micuţul se îneacă. L-am scos şi atunci am văzut că este băiat, iar după ce l-am învelit într-o haină de blană a adormit”, povesteşte agent şef Alex Robert.
Între timp a ajuns şi salvarea, care a transportat mama şi copilul acesteia la Spitalul Matern „Salvator Vuia” unde au fost preluaţi de cadrele medicale. Băieţelul cântăreşte 3.300 de grame şi este perfect sănătos însă, dacă nu s-ar fi intervenit de urgenţă, exista riscul ca micuţul să fie asfixiat de placentă şi cordonul ombilical.

Directorul medical Bujorel Cornea a declarat că „deşi nu a fost o sarcină monitorizată medical, iar mama provine de pe stradă, starea de sănătate a bebeluşului este bună, nu are niciun fel de probleme, acesta aflându-se alături de ceilalţi nou-născuţi. Nu-i putem da notă micuţului pentru că nota se dă în primele cinci minute de viaţă, însă acordăm nota zece poliţiştilor care au asistat mama la naştere pentru că s-au descurcat foarte bine.”
 Cei doi poliţişti nu-şi revin în urma experienţei prin care au trecut. Ambii sunt căsătoriţi şi unul dintre ei are trei copii, însă niciodată nu au asistat la vreo naştere, nici nu s-au gândit că vreodată vor fi martori la aducerea pe lume a unui bebeluş şi nici într-un caz că îl vor „moşi”.

Mama copilului, care nu are niciun fel de act de identitate, îşi duce zilele pe străzi şi doarme în scările blocurilor. Are 29 de ani şi încă doi copii aflaţi în plasament. Şi-a numit copilul Dian, pentru că îşi dorea ca bebeluşul din pântece să fie o fetiţă căruia să-i pună numele de Diana.
Reprezentanţii Spitalului Matern din Arad au anunţat Protecţia Co-
pilului, iar cel mai probabil micuţul va ajunge tot în plasament, la fel ca fraţii săi. Ieri, mama şi micuţul au fost vizitaţi de cei doi poliţişti şi de alţi reprezentanţii ai IPJ Arad, primind în dar un ursuleţ în uniformă de poliţist. Aceştia au promis că o vor ajuta pe mămică să-şi facă actele şi că se vor interesa şi mai departe de soarta copilului pe care „l-au moşit”.

Sursa: Observator.info

Autor: Ana Maria Cantea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro