Stire

Momentul autodepăşirii pentru ICIM

04.03.2009 ⋅ 0 comentarii

ICIM-ul dispută azi, de la ora 18, cel mai dificil meci de pe teren propriu din retur, în compania ocupantei locului doi, CST Alexandria. Partida, care contează pentru etapa a 21-a a Diviziei A de baschet feminin, se va disputa la Sala Sporturilor “Victoria” (intrare liberă)

Pentru a câştiga şi meciul din această seară, contând pentru etapa a 21-a din cadrul Diviziei A, BC ICIM trebuie, fără îndoială, să se autodepăşească. Asta în condiţiile în care Alexandria, învinsă doar o dată în acest sezon, de liderul din Târgovişte, dispune de un lot echilibrat valoric, ceva mai bun decât al ICIM-ului, cu destule soluţii viabile şi pe banca de rezerve. Va fi o reîntâlnire plăcută cu ex-jucătoarea campioanei “en-titre”, Dragana Zoric, ajunsă între timp la formaţia din Teleorman, dar şi cu alte baschetbaliste care au evoluat sezoanele trecute la Arad, cum ar fi Corina Moroşan, Anca Şipoş şi Viorela Rus. Marile pericole din tabăra grupării pregătite de Mădălin Piperea le reprezintă în primul rând pivotul bosniac Bilijana Savic, principala marcatoare a echipei în acest sezon, americana Lisa Bue şi Bianca Vescan, dar atenţie sporită merită şi Zoric, care este o recuperatoare de clasă. Trecând de cealaltă parte, ICIM-ul, care şi-a regăsit în sfârşit un lider cu personalitate, Bianca Urban, are un parcurs bun în retur, chiar puţin peste aşteptări, iar un succes în partida de azi ar fi o frumoasă surpriză pentru puţinii dar fidelii suporteri rămaşi alături de campioanele “en-titre” ale României. Moralul e foarte bun în tabăra “galben-albastrelor”, care au demonstrat că se pot mobiliza şi ambiţiona la cote maxime în confruntările cu miză, iar jocul de azi este o ocazie numai bună pentru autodepăşire.

Victoria, sinonimă cu locul patru
Va fi unul din jocurile în care orice greşeală costă scump, astfel că Tarţa, Urban, Bucică, Pavel, Meszaros, Ionescu, Mercea sau senegalezele Sene şi Kine trebuie să fie foarte atente la orice mic detaliu şi mai ales la greşelile personale. O victorie în faţa Alexandriei, echipă care
şi-a asigurat în proporţie de 99 la sută poziţia secundă înainte de play-off, ar fi sinonimă cu ocuparea locului patru la finalul sezonului regulat, miza fiind din această perspectivă mai mare pentru ICIM. “Nu suntem încă siguri de locul patru, aşa că trebuie să ne concentrăm şi să abordăm foarte serios meciul cu Alexandria, o echipă care nu este cu mult mai bună ca cea a Craiovei. Au un pivot foarte periculos (n.r. Savic), care dacă este anihilat şi noi ne facem jocul normal, putem învinge”, este de părere Dan Moraru. Problemele medicale nu mai sunt de actualitate, antrenorul Dan Moraru urmând să aibă la dispoziţie întreg lotul pentru dificila partidă din Polivalenta locală, care va fi arbitrată de Alin Roşu, din Timişoara şi Sorin Drugău, din Braşov.

Caseta
Divizia A, baschet feminin – etapa 21

Olimpia – Sportul (azi, ora 10)
Târgovişte – Alba Iulia (azi, ora 11)
Iaşi – “U” Cluj  (azi, ora 14) 
Rapid – Satu Mare (azi, ora 17)
ICIM – Alexandria (azi, ora 18)
Govora – Oradea  (azi, ora 18)
Craiova – Sf. Gheorghe (azi, ora 19,30)

Sursa: Observator.info

Autor: Sorin Haut ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro