Stire

Ministerul Mediului a aprobat proiectul de aproape 28.000.000 de euro pentru gestionarea deşeurilor ?n judeţul Arad

04.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad a condus şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţului Arad. „Ministerul Mediului ne-a informat că Master Planul Sistemului Integrat de Gestionarea Deşeurilor  judeţul Arad îndeplineşte standardele de calitate solicitate şi prin urmare a fost aprobat de Ministerul Mediului. Valoarea investiţiilor  cuprinse în Master Planul aprobat este de 27.875.000 euro, la care se adaugă şi TVA, iar Lista investiţiilor prioritare face parte  integrantă din  Master Planul aprobat”, a reamintit Nicolae Ioţcu.
Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei a vizat stadiul privind demararea proiectului. Până la ora actuală s-a elaborat şi aprobat prin Hotărâre de Consiliu Master Planul  pentru proiectul „Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor pentru judeţul Arad” cu finanţare pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu Axa 2.
De asemenea, la această şedinţă Nicolae Ioţcu a fost desemnat prin vot în funcţia de preşedinte al Adunării Generale, iar comunele Vladimirescu şi Zăbrani au aderat la Asociaţie.
Această asociaţie s-a constituit în luna mai a anului trecut, iar ieri s-a adoptat un nou statut conform noilor reglementări în vigoare, conform cerinţelor Ministerului Mediului. Primarii prezenţi la întâlnire au fost înştiinţaţi de modificările aduse la legislaţia de amenajare a teritoriului, urbanism şi autorizarea lucrărilor de construcţii.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro