Stire

Apartamentul unei arădence a fost furat şi ipotecat de două ori

04.03.2009 ⋅ 0 comentarii

O arădeancă a aflat că apartamentul i-a fost ipotecat de o persoană care purta acelaşi nume cu al său.

Apartamentul Anei Roşu din Arad a fost furat acum doi ani de membrii unei reţele infracţionale a căror identitate nu se cunoaşte nici acum. Femeia şi-a cumpărat un apartament cu trei camere în cartierul Aurel Vlaicu, în anul 2004. Doi ani mai târziu, aceasta a închiriat apartamentul unui bărbat, despre care, femeia spune că aparţine bandei infracţionale. „În luna iunie 2006 am închiriat apartamentul lui A.R. Când i-am cerut actele pentru a încheia contractul de închiriere, cu el era o femeie solidă. Aceasta nu mi-a dat buletinul. M-a întrebat la ce îmi trebuie. Când i-am explicat a spus că l-a pierdut. Nu am mai zis nimic”, ne spune Ana Roşu.
După închirierea apartamentului, o altă femeie, mult mai tânără decât adevărata Ana Roşu a făcut rost de acte de identitate false pe numele acesteia şi, mai mult, a reuşit să încheie un nou contract de vânzare-cumpărare al apartamentului. În contract, apartamentul apare cumpărat de la Ioan Miron, domiciliat în Păuliş, judeţul Arad, iar în contractul real, al adevăratei Ana Roşu vânzătorul are numele foarte asemănător cu al falsului vânzător şi este domiciliat în municipiul Arad. În datele falsei Ana Roşu, la data naşterii apare anul 1982, pe când înşelata este născută în 1951.
După încheierea falsului contract, noua „proprietară” a ipotecat apartamentul de două ori la un cămătar, odată pentru 8.900 de euro, iar a doua oară pentru 3.800 de dolari.
Până în ianuarie 2007, adevărata proprietară nu a ştiut nimic despre această înşelătorie. „Doream să vând apartamentul respectiv şi am dat anunţuri în presă. În 23 ianuarie 2007 am primit un telefon de la o persoană care nu mi-a spus cum se numeşte. Am aflat mai apoi că este prieten cu chiriaşul meu. Această persoană, m-a întrebat dacă am o fiică care poartă acelaşi nume cu al meu. I-am spus că nu. Apoi, tot el mi-a spus că apartamentul meu a fost vândut şi ipotecat. Femeia care mi-a ipotecat şi mi-a luat casa are o carte de identitate provizorie, iar data naşterii rezultă a fi 9.12.1982, deci mult mai tânără decât mine. Cartea de identitate este eliberată de Poliţia Arad. Nu înţeleg cum a putut să facă un asemenea fals în acte”, ne spune femeia.

Nici acum nu s-au găsit infractorii
Femeia a anunţat poliţia şi procuratura, dar încă nu au fost găsiţi făptaşii. Avocatul femeii spune că încă nu se ştie cine a făcut falsul, adevărata Ana Roşu nominalizând câteva persoane. La procuratură dosarul se află în lucru dar principala problemă constă în faptul că nu se cunosc înşelătorii. „Într-adevăr, doamna are un dosar cu autor necunoscut la care se lucrează, dar ne împiedicăm de faptul că nu cunoaştem autorii. Cineva s-a folosit de numele, ei întocmindu-se astfel o plângere penală pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals privind identitatea” a spus Ioana Miron, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.      

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro