Stire

Doi soţi au intrat ?n greva foamei pe motiv că au fost ?nşelaţi de cămătari

04.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Ieri, în faţa Parchetului, două persoane, soţ şi soţie, au făcut greva foamei, pe motiv că de mai bine de 6 ani sunt în proces cu doi cămătari, care i-au înşelat apoi tot ei i-au dat în judecată. 

Povestea a început în 2003, când cei doi soţi au semnat un contract de împrumut, prin care ar fi primit suma de 80.000 de dolari, lucru care de altfel nu s-a întâmplat.
Pentru că nimeni nu a luat atitudine în rezolvarea cazului, iar oamenii riscă acum să-şi piardă casa, singura soluţie care le-a rămas a fost să intre în greva foamei.
Încă de miercuri, Ana şi Octavian Oltean au anunţat că vor face acest pas, care ieri s-a concretizat. „Am făcut demersuri şi la Bucureşti, la Înalta Curte de Casaţie, la procurori, la poliţie, dar până acum cazul nostru nu şi-a găsit finalitatea. Nu numai noi suntem în această situaţie, mai sunt încă 40 de persoane care au foat înşelate de acest grup infracţional. Cei doi cămătari: Bokor Krisztian Mihai şi Szalai Iosif sunt vinovaţi pentru dobândirea prin fals, uz de fals, mărturii mincinoase, violări de domiciliu, tulburare de posesie, sechestrare de bunuri şi ameninţări a mai multor  bunuri mobile şi imobile pe raza judeţului Arad şi, cu toate acestea tot oamenii cinstiţi ajung să plătească. Majoritatea care s-a judecat cu ei au rămas fără case pentru că au reuşit să aibă câştig de cauză, cu toate că sunt nişte escroci. Noi suntem astăzi aici pentru că vrem dreptate!”, susţine Ana Oltean.
De asemenea, femeia susţine că din pensia şi aşa mică, de 4,3 milioane de lei, i se retrage lunar suna de 200 de lei, bani care ajung în contul celui care a înşelat-o.
Pentru că acest caz nu a fost declarat unul penal, iar păgubiţii nu au probe care să ateste vinovăţia acestor doi bărbaţi, rămâne de vâzut când şi care va fi deznodământul acestei poveşti.

Sursa: Observator.info

Autor: (N.B.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro