Stire

Fosta conducere a predat ştafeta: ?Simt că UTA a c?ştigat azi şase titluri şi două cupe?

05.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Fost preşedinte al Comitetului Director al FCM UTA, Nicu Chiş a organizat, miercuri dimineaţă, o conferinţă de presă în care a punctat o serie de aspecte legate de activitatea Bătrânei Doamne în perioada 21 februarie - 3 martie. „Simt că astăzi UTA a câştigat şase titluri şi două cupe şi cred în ceea ce spun. Am preluat funcţia de preşedinte pentru a încerca să salvez echipa din situaţia în care se află şi pentru a continua evoluţia în Liga a II-a. Ţin să mulţumesc tuturor celor care au depus o muncă formidabilă, fără nici o pretenţie financiară, pentru a salva UTA de la desfiinţare. Ţin să remarc fostele glorii ale UTA-ei, Cura, Biro, Vaczi, Domide, Petescu, cei care au fost iniţiatorii acestui demers. Împreună cu autorităţile locale, domnii Ioţcu şi Falcă, am reuşit să deblocăm situaţia. Aş dori să-i mulţumesc domnului Bara pentru înţelegerea manifestată faţă de clubul UTA şi pentru faptul că nu a avut nici o pretenţie faţă de banii pe care i-a investit. Şi nu este vorba de-o sumă mică, ci de 6,6 milioane de euro”.
Fostul preşedinte al Bătrânei Doamne n-a arătat pe parcursul conferinţei de presă că are regrete vizavi de schimbările surprinzătoare produse în cadrul clubului. Dimpotrivă, Chiş a ţinut să felicite noua echipă din fruntea clubului. „Le dorim mult succes în continuare. Dacă va fi nevoie, le vom acorda orice sprijin în funcţie de posibilităţile pe care le avem. Mulţumiri oamenilor de fotbal care au pus la dispoziţia clubului jucători, mă refer în special la domnul Bâc de la Pâncota. Staff-ul tehnic condus de Biro merită felicitat, pentru că a reuşit într-o perioadă foarte scurtă să adune o echipă care să poată evolua în Liga II. Mulţumesc antrenorilor de la Centrul de Juniori, care au pus la dispoziţia echipei toţi juniorii de perspectivă, dar şi celor care au făcut parte din Comitetul Director, domnii Lupaş, Giovanni, Vaczi, precum şi Suporter Club, în special lui Colin care şi-a arătat afinitatea faţă de UTA. Domnul avocat Kocsis-Josan a avut un aport prin spijinul acordat din punct de vedere juridic”, a completat Chiş
Cum s-a produs schimbarea? Chiş susţine că a fost pur şi simplu informat că a apărut o sursă de finanţare pentru UTA, moment în care a ales să se retragă. „Luni am fost informat că a apărut sursa de finanţare şi mi s-a părut normal ca persoana care acceptă să finanţeze UTA să-şi facă echipa de conducere şi cu această ocazie să şi răspundă de ce va fi în continuare la club. La unison am luat decizia de-a ne prezenta demisiile şi să-i lăsăm să-şi aleagă viitoarea conducere şi să organizeze clubul pe cei care şi-au asumat acest lucru. Pur şi simplu am fost anunţat telefonic că Sandu Ion este dispus să finanţeze UTA, lucru care m-a bucurat foarte mult. Felicitări domnului Sandu Ion pentru gestul dumnealui de-a veni la UTA ca finanţator”.
Pe de altă parte, Dorel Cura, ca reprezentant al foştilor jucători implicat în salvarea Bătrânei Doamne. „Visul nostru este aproape realizat, în sensul că mai sunt câteva ore până ca UTA să înceapă să joace în Liga a II-a, acolo unde ne-am dorit cu toţii. Mă refer la colegii mei, Vaczi, Biro, Domide, Stupar şi ceilalţi implicaţi activ. Acest lucru s-a datorat şi minunaţilor suporteri, care sunt alături de echipă. Primarul şi preşedintele CJA au înţeles că UTA reprezintă un brand şi că este un copil al Aradului şi le mulţumesc. Aşa cum mulţi oameni i-au votat, aşa şi ei au fost alături de UTA, făcându-şi datoria faţă de arădeni. Felicit oamenii care au reuşit să continue iniţiativa noastră, în special pe domnul Sandu Ion. Sunt alături de domnii Ionuţ Popa şi Marcel Coraş, care vor avea o misiune grea în a continua visul tuturor utiştilor”, a declarat Dorel Cura. 

„Cu Chirilă va fi greu. Având o relaţie bună cu el, am spus că-mi va fi greu. Aveam promisiunea lui că nu va bloca echipa. Acum, din câte am înţeles, îşi cere drepturile şi aşteaptă să fie plătit, din câte am înţeles”.
Nicu Chiş, fost preşedinte al FCM UTA 

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro