Stire

Cererea pentru calculul taxei pe poluare nemajorată trebuie depusă de persoana care a cumpărat autoturismul

05.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Cererile pentru calculul taxei pe poluare nemajorate pot fi depuse la oficiile fiscale până în data de 12 martie 2009. La aceste cereri trebuie anexate și documentele care să ateste faptul că autovehiculele au fost achiziționate în vederea înmatriculării în România înainte de data de 15 decembrie 2008.
„Acesta este primul pas pe care contribuabilul trebuie să-l facă în scopul luării în evidența noastră, documentația completă urmând să fie depusă până la data de 21 mai 2009 inclusiv. Cele două termene menționate  - 12 martie respectiv 21 mai sunt termene de decădere”, ne spune Călin Arusti, purtător de cuvânt al Direcției Generale a Finanțelor Publice Arad.
Persoana care a achiziționat automobilul în scopul înmatriculării în țară trebuie să fie aceeași cu persoana care solicită și calculul taxei pe poluare. Astfel, autovehiculele achiziționate în vederea comercializării nu se încadrează în prevederile OUG nr. 7/2009.
În ceea ce privește declarația pe proprie răspundere, în formă autentică, care însoțește dovada de înmatriculare provizorie de către autoritățile din țara de proveniență a autovehiculului, aceasta trebuie să aparțină persoanei care solicită calculul taxei pe poluare.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.R.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro