Stire

UTA şi-a rezolvat problemele grave: acum atenţia se ?ndreaptă spre meciul cu ?U? Cluj-Napoca

06.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Marile probleme ale UTA-ei s-au risipit în două zile, astfel că acum trupa arădeană are ocazia să revină în campionat şi să-şi susţină meciul de duminică, de la Cluj-Napoca. Pentru asta, s-au bifat problemele Steaua, Spiru, Mârne, Văsâie, Chiţa, Otopeni şi CFR Timişoara, cele care au blocat UTA la FRF. Drept dovadă, de joi, FRF a delegat arbitrii la meciul U. Cluj-Napoca - UTA, după ce, până miercuri, pe site-ul oficial al federaţiei se anunţa că meciul nu este programat.
Pe de altă parte, s-a schiţat şi lotul cu care Bătrâna Doamnă va începe campionatul, însă se vor mai produce câteva schimbări, pentru că Ionuţ Popa nu este mulţumit. Ieri au şi fost legitimaţi jucătorii, echipa a intrat în program normal de pregătire, iar sâmbătă va pleca spre Cluj-Napoca, pentru meciul cu „U”. 

Olariu rechemat ca rezervă pentru Toc
După meciul amical de miercuri cu Gloria Arad, scor 2-2, Ionuţ Popa a tras prima linie în ceea ce priveşte lotul de jucători. La prima strigare s-a renunţat la Răduţ, Budur (luat de Gloria Arad), Niculai Solomon, Bordea, Leric, Goldiş, Draia, Tau, Boldor, Olariu. După meciul cu Gloria a fost rechemat Olariu, şi s-a renunţat la Bâcnean şi Anania, care joi dimineaţă s-au pregătit cu UTA, dar nu vor face parte din lot. Nici nigerianul Afusi sau coreeanul Joo nu vor rămâne, deşi s-au pregătit şi ei, ieri, sub comanda cuplului Popa-Nagy. În ceea ce-l priveşte pe Olariu (Pâncota) el a fost rechemat pentru a exista o rezervă pentru Bogdan Toc, reprofilat în fundaş dreapta.
 

Miza pe juniori: ieri a fost adus un internaţional U19 de la Mediaş
Deşi obiectivul UTA-ei e clar: evitarea retrogradării, noul concept al celui care finanţează clubul, Sandu Ion, e cu totul altul: accentul pe tineret! Din acest motiv, media de vârstă a lotului a fost scăzută prin transferul celor mai buni juniori ai Gloriei Arad: Toc, Bujor, Ţucudean jr şi Copil. De asemenea, a fost păstrat Rada, un alt junior produs de Atletico Arad, dar ajuns la UTA de la CFR Timişoara. Tot în rândul copiilor de perspectivă ai Bătrânei Doamne se numără şi portarul Bodea, de nici 16 ani. S-a încercat aducerea unui super-junior, mijlocaşul defensiv Coroian de la Liberty Salonta, dar transferul nu s-a mai realizat, deoarece jucătorul va merge la Real Madrid!
Mutările în ceea ce priveşte tinerii din lot nu se opresc. Drept dovadă de ieri a ajuns la UTA internaţionalul de juniori Sergiu Horaţiu Muth, un fundaş central care a jucat la Modelu şi apoi la Gaz Metan Mediaş. Este clar aşadar că se urmăreşte creşterea unei echipe cu fotbalişti sub de 20 ani, idee excelentă. Având în vedere însă faptul că UTA trebuie să rămână în Liga II, pe lângă tinerii din lot au fost aduşi jucători experimentaţi gen Paşcovici, D. Mitu, Ghindaru, Drida, Nădăban, în ideea ca echipa să nu clacheze în momentele delicate care vor urma.

Popa consilier, Nagy principal, Ţapoş secund
De ieri, comanda echipei, din punct de vedere tehnic, a fost preluată de Ionuţ Popa, ajutoarele sale fiind Roland Nagy, dislocat de la Gloria Arad, şi Dan Ţapoş. Oficial, Ionuţ Popa e... chibiţ, aşa cum susţine el, sau consilierul lui Sandu Ion. Neoficial, centrează şi dă cu capul, el fiind coordonatorul echipei tehnice. Ideea este că Ionuţ Popa ar putea să devină, în schimbul sumei de 50.000 euro, oficial antrenorul principal al echipei, numai că nu s-a rezolvat încă problema Chirilă, dar probabil se va găsi o metodă prin care să fie calmat.
Aşadar, ieri, în ploaie, pe stadionul Telecom, Ionuţ Popa a condus două antrenamente. Nu e pe deplin mulţumit de calitatea lotul, îl sperie forma fizică generală a jucătorilor şi-a mai cerut câteva întăriri, dar s-a înhămat deja la muncă.
Roland Nagy revine şi el la UTA după nouă luni, timp în care a lucrat pentru Gloria Arad. A fost solicitat de Ionuţ Popa şi, având în vedere relaţiile de „rudenie” dintre UTA şi Gloria, a fost extras de pe banca divizionarei C şi adus pe cea a Bătrânei Doamne.

Paşcovici, chemat de Ionuţ Popa
S-a întors şi Cosmin Paşcovici, botezat, mai nou, „Paşcolin”, după celebrul incident cu unul dintre cei mai pătimaşi suporteri ai UTA-ei. Fundaşul a fost solicitat de Ionuţ Popa, este dispus să revină la echipă în anumite condiţii şi probabil se vor perfecta actele în scurt timp. Mutarea este reciproc avantajoasă, la prima vedere: Paşcovici îşi recuperează jumătate din suma pe care o avea de primit şi are echipă pentru care să joace până în vară, iar UTA face economie. În cărţi rămâne şi Daniel Chiriţă, dar părţile urmează să discute. În schimb, Florin Dan nu mai pare o variantă de actualitate.

„U” Cluj - UTA: duminică, de la ora 11, netelevizat
Partida Universitatea Cluj-Napoca - UTA se va disputa duminică, de la ora 11, pe arena „Clujana”. Meciul nu va mai fi televizat, postul sport.ro renunţând la acest demers, însă www. observator.info vă va ţine la curent, minut cu minut, cu desfăşurarea partidei. FRF a delegat arbitrii pentru acest joc: la centru va oficia bucureşteanul Radu Petrescu, iar cei doi asistenţi sunt Stelian Slabu (Braşov) şi Joszef Fodor (Odorheiul Secuiesc). Arbitru de rezervă va fi Teodor Rusu (Cluj), brigada urmând să fie supervizată de Costin Toma (Piatra Neamţ).

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro