Stire

Obiectivul lui Gavril Popescu: PNL să devină principala voce a opoziţiei din judeţul Arad

06.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Noul preşedinte interimar al filialei PNL Arad, Gavril Popescu, s-a prezentat pentru prima oară în faţa presei, din noua postură. Mesajul principal pe care a dorit să-l transmită a fost acela că PNL va trebui să devină principala forţă de opoziţie din oraşul şi judeţul nostru, lucru ce va putea fi pus în practică doar dacă liberalii vor şti să fie uniţi. „PNL va trebui să devină cu adevărat principala forţă de opoziţie în Arad, un judeţ în care conducerea portocalie trebuie să fie efemeră”, este prima declaraţie politică a lui Gavril Popescu, din noua postură de preşedinte al PNL Arad.
Popescu anunţă faptul că liberalii „vor monitoriza atent acţiunile celor care gestionează banul public”, urmând a critica doar dacă vor fi în posesia unor documente compromiţătoare. „Vreau să discut pe acte, nu pe zvonistică”, spune fostul prefect al judeţului, despre modul în care PNL Arad va face opoziţie. Primele declaraţii „de opoziţie” ale noului conducător al liberalilor au luat forma a două întrebări adresate celor de la PDL, respectiv PSD. Democrat-liberalii sunt întrebaţi dacă „este adevărat faptul că fiecare parlamentar al puterii a primit 70.000 de euro pentru colegiul său. În aceste condiţii, Aradul ar urma să primească 630.000 de euro şi ar trebui să ştim ce se va întâmpla în Arad cu banii aceia”, este solicitarea preşedintelui interimar al liberalilor arădeni. Această afirmaţie a liberalului vine în contextul în care „ bugetul Aradului este sub aşteptări, adică sub media pe ţară”. De cealaltă parte, social-demcoraţii sunt întrebaţi dacă „li se pare că sunt la putere în România. Până când aşteaptă dânşii să fie trataţi ca nişte cetăţeni de mâna a doua”, îi mai întreabă Popescu pe actualii parteneri de guvernare ai democrat-liberalilor.
Din punct de vedere organizatoric, „prioritatea absolută” a lui Gavril Popescu este numirea noului Birou Politic Judeţean (în componenţa amintită în numărul nostru de marţi) şi alegerea celor 22 de delegaţi ai partidului la Congresul Extraordinar din 21 martie. Cele două procese vor avea loc astăzi, începând cu
ora 16, în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL Arad. În rest, Gavril Popescu a amintit faptul că nimeni din partid nu va fi sancţionat, deoarece este nevoie de fiecare membru pentru susţinerea obiectivelor filialei. Astfel, organizaţia cea mai puternică a liberalilor arădeni va trebui să fie cea din municipiu, deoarece arădenii ar fi extrem de favorabili doctrinei liberale. Un astfel de obiectiv este şi susţinerea lui Francisc Câmpan, candidatul liberal pentru primăria oraşului Pecica. De asemenea, liberalii mai anunţă că vor oferi susţinere arădenilor „pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă în domeniile economic sau social şi în relaţia cu autorităţile publice locale”. Ajutorul liberalilor vine în contextul în care „toate instituţiile publice din Arad sunt conduse politic de un singur partid”, a punctat acelaşi Gavril Popescu. Noul preşedinte interimar al PNL Arad se va concentra în următoarea perioadă pe reorganizarea  activităţii filialei de la centru, putând fi găsit la sediu în fiecare zi, între orele 11 şi 13:30. Pe măsură ce lucrurile se vor aşeza, Gavril Popescu va face şi vizite în judeţ.

Sursa: Observator.info

Autor: (L.C.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro