Stire

Ţigări de peste 500.000 de euro, ascunse printre blaturi de pizza

09.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, într-un TIR ce transporta blaturi de pizza congelate din Grecia pentru firme din Germania şi Belgia, peste 387.000 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare totală de 545.000 de euro. 


La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară un automarfar condus de cetăţeanul grec Georgios G., în vârstă de 44 ani. Acesta a prezentat poliţiştilor documentele de însoţire a mărfii conform cărora transporta  15.750 de kilograme de blaturi congelate din Grecia pentru două societăţi comerciale din Germania şi Belgia. Poliţiştii de frontieră au  efectuat un control amănunţit al TIR-ului şi au descoperit în compartimentul de marfă, ascunse în cutii de pizza,  peste 387.000 pachete de ţigări, mărcile Marlboro şi Jin Ling. Şoferul nu deţinea niciun fel de act pentru ţigări, declarând că  nu ştia nimic despre ţigările a căror valoare pe piaţă se ridică la suma de peste 2.327.520 de lei adică 545.000 de euro.
Ţigările au  a fost predate inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, care au confiscat atât ţigările, cât şi TIR-ul în care acestea se aflau, urmând să stabilească şi valoarea amenzii.

Sursa: Observator.info

Autor: (AMC) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro