Stire

Revelaţia ICIM, răpusă la Sf?ntu Gheorghe

09.03.2009 ⋅ 0 comentarii

LMK Sfântu Gheorghe - BC ICIM Arad 96-63 (9-11, 24-15, 34-15, 29-22) – meci contând pentru etapa a 22-a din cadrul Diviziei A la baschet feminin

După un parcurs  excelent în retur, întrerupt doar de înfrângerea scontată de la Târgovişte, arădencele s-au deplasat cu un moral excelent la Sfântu Gheorghe, mai ales că locul patru la finalul sezonului regulat este asigurat. Practic, meciul de sâmbătă seara avea să fie confruntarea decisivă pentru locul trei. Jucătoarele pregătite de Dan Moraru se aflau în grafic la pauza mare, după o primă repriză în care s-au ţinut foarte bine de adversare. Cu o apărare la fel de bună ca în etapele precedente, Urban şi colegele sale le-au ţinut în şah pe gazde, în primele două sferturi. Echilibrul a fost total în primul sfert, astfel că ICIM conducea cu un nesperat 11-9 la finalul primelor zece minute. Sfântu Gheorghe, încurajată frenetic de o sală arhiplină şi acomodată mult mai bine cu atmosfera de saună, s-a trezit din amorţeală în minutul 12, la scorul de 15-11 pentru arădence. La pauză era 33-26 şi speranţele într-un rezultat bun rămâneau intacte. Obosită probabil după epuizantele meciuri precedente, echipa arădeană a cedat total în sfertul trei, unul de coşmar, în care s-au primit 34 de puncte.

După un început bun şi o apărare agresivă, arădencele au cedat total după pauză

Diferenţa s-a majorat constant, astfel că la finalul actului trei am consemnat un neverosimil 67-41. Cum majoritatea jucătoarelor de la ICIM au prins o zi slabă şi echipa nu s-a mai apărat aproape deloc în partea a doua, scorul a luat proporţii până la final: 96-63. Antrenorul Dan Moraru a rulat întreg lotul, în timp ce de cealaltă parte, curios fapt având în vedere superioritatea clară a LMK-ului, antrenorul gazdelor a mizat pe doar şase jucătoare, doar pe final fiind introdusă pe teren şi ex-arădeanca Nagy. Iată şi distribuţiile celor două formaţii:  Sfântu Gheorghe: Duffy 29 (5x3), Kajdacsi 20, Vass 19, Diatta 12, Zoll 9 (1x3) Cazac 7 (1x3) şi Nagy; ICIM Arad: Tarţa 15 (2x3), Ndeye 10 (1x3), Ionescu 7, Meszaros 6, Pavel 6, Kine 5, Urban 5 (1x3), Bucică 4, Moraru 3 (1x3) şi Mercea 2. O înfrângere totuşi scontată, care nu afectează deloc traseul foarte bun al ICIM-ului din acest retur, echipa arădeană asigurându-şi cu patru etape înainte de play-off prezenţa în careul de aşi.

Sursa: Observator.info

Autor: Sorin Haut ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro