Stire

?U? Cluj ? UTA 4-0: Nu-i nimic, important este că UTA există!

09.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Puţin peste 20 de minute a rezistat UTA în faţa unui adversar care a ţinut să-i speculeze din start slăbiciunile. Dispuşi într-un sistem 5-3-2, cu Mutulescu, Paşcovici şi Pascariu în zona centrală a apărării, ajutaţi, pe flancuri, de Toc şi Văsâie, utiştii au fost împinşi din primul minut în propria jumătate, unde „U” Cluj a căutat drumul cel mai scurt spre poarta lui Mârne. 

De două ori a salvat portarul, blocându-l pe excelentul Şuteu, iar o dată a intervenit asistentul Slabu, care a anulat golul lui Băd, pe motiv de fault în atac. În minutul 25 însă, UTA a cedat pentru prima dată: Mârne n-a fost protejat la o centrare, Băd i-a luat nepermis faţa, deviind cu capul spre Borza, care i-a repasat scurt arădeanului de la „U”, pentru un gol din doi metri. Până la gol, UTA doar s-a apărat, cu o risipă de efort a mijlocaşilor pentru faza defensivă, dar fără apariţii periculoase în atac. La 1-0, arădenii au echilibrat uşor meciul, în sensul că l-au mutat între careuri, dar fără automatisme şi concepţie de joc, pe un teren greu, au înotat în gol, fără să se apropie periculos. În min. 39 totul s-a terminat: Mârne a fost păcălit de-o grămadă de noroi care a oprit o minge pe care se pregătea s-o reţină, motiv pentru care a fost obligat să iasă în afara careului şi să producă un henţ. A fost eliminat, Bujor luându-i locul după scoaterea din teren a lui Negru. În zece oameni, cu stomacul în gât din cauza lipsei de pregătire fizică, UTA a cedat total, nu înainte de-a rata, în min. 45, o ocazie uriaşă, prin Ţucudean, care a reluat, fără preluare, din 6-7 metri, mingea centrată de Toc. 

Repriza a doua s-a disputat după un singur tipar: atacuri colective ale clujenilor şi o apărare disperată a arădenilor. „U” şi-a petrecut aproape întreaga repriză secundă în jumătatea Bătrânei Doamne. A presat în permanenţă, a mutat jocul de pe-o parte pe alta, având ocazia să dirijeze jocul după pofta inimii. Astfel au rezultat celelalte trei goluri ale meciului, două dintre ele aparţinându-i celui mai bun om al meciului: Şuteu, cu goluri din interiorul careului, după respingeri aiurea ale defensivei utiste. La 3-0, UTA a cedat total, iar Clujul şi-a punctat o evoluţie în care a profitat de evidentele slăbiciuni ale adversarului printr-un gol frumos - vole din 16 metri - al lui Soporan.

U. Cluj - UTA 4-0 (1-0)
Au marcat: Băd 24, Şuteu 53, 61, Soporan 76
U. Cluj: Farcaş - Unguruşan, Cordoş, Szilagy (68 Ionescu), Iuhas - Suciu, Soporan, Dolha (65 Bundea), Borza – Băd (79 Budean), Şuteu. Antrenor: G. Mihali
UTA: Mârne - Toc, Mutulescu, Paşcovici, Pascariu, Văsâie - Militaru, Ghindaru (65 Georgiu), D. Mitu (54 Nădăban) - Ţucudean jr., Negru (39 Bujor). Antrenor: R. Nagy.
Arbitri: Radu Petrescu (Bucureşti) - Stelian Slabu (Braşov) şi Joszef Fodor (Odorheiul Secuiesc).
Stadion: Clujana; spectatori: 500. Jucătorul meciului: Şuteu

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro