Stire

Precizări cu privire la restituirea taxei pe poluare

10.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Diferenţa de taxă pe poluare se restituie în cazul autovehiculelor achiziţionate înainte de data de 15 decembrie 2008 şi pentru care a fost plătită taxa pe poluare triplată, în intervalul 15 decembrie 2008 - 18 februarie 2009. Pentru restituirea acestei diferenţe, contribuabilii trebuie să depună la organul fiscal competent o cerere de restituire, la care vor anexa: cartea de identitate a vehiculului - în original şi în copie; certificatul de înmatriculare al acestuia - în original şi în copie; documentul doveditor al plăţii taxei de poluare pentru autovehicule – în copie. În cazul autovehiculelor rulate achiziţionate din alte state, solicitantul va depune, în original şi în copie, un document din care să rezulte data primei înmatriculări.
„Documentele în original se restituie contribuabilului după verificarea conformităţii. Dacă solicitantul înregistrează obligaţii fiscale restante, sumele se restituie numai după efectuarea compensării”, declară Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad.
Termenul de soluţionare a cererilor de restituire a sumelor cuvenite solicitanţilor, potrivit dispoziţiilor legale, este de 45 de zile de la data înregistrării cererii de restituire.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.R.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro