Stire

Parlamentarii nu vor mai lua sporuri

10.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Premierul Emil Boc a anunţat că parlamentarii vor fi plătiţi asemenea celorlalte categorii de bugetari. Se vor elimina unele sporuri considerate a fi imorale, dar se va renunţa şi la posibilitatea cumulării salariului cu pensia, reglemantată pentru anumiţi bugetari prin legi speciale.
Senatorul arădean Constantin Igaş spune că parlamentarii PDL „au lansat o iniţiativă legislativă de a se renunţa la pensia parlamentară, iar faptul că se intră în normalitate este un lucru de apreciat şi de susţinut, pentru a nu face notă discordantă cu ceilalţi parlamentari. S-a indus în rândul opiniei publice că parlamentarii au multe privilegii, însă mulţi directori sau directoraşi câştigă mult mai mult”, a constatat senatorul Igaş, amintind că venitul anual al unui parlamentar trece cu puţin peste suma de 500 milioane lei vechi.
Un alt senator arădean, social-democratul Avram Crăciun, crede că anumite sporuri primite de parlamentari ar putea fi tăiate fără nicio problemă. „Sunt aici şi sporuri de radiaţii, pentru antenele de pe Palatul Parlamentului, ce pot fi tăiate. Dacă toată lumea se conformează, aşa trebuie să facem şi noi”, a declarat senatorul social-democrat. În privinţa pensiilor, Avram Crăciun este mai sceptitc, deoarece „parlamentarii sunt aleşi, nu angajaţi. Oricum, noi suntem dispuşi să ajutăm pentru că ţara are nevoie de ajutor”, a dezvăluit senatorul Crăciun. Deputatul liberal, Mihăiţă Calimente, are o poziţie relativ diferită faţă de colegii săi, membrii ai partidelor aflate la guvernare. „Parlamentarii nu sunt bugetari, parlamentarul nu este un funcţionar public. Noi nu avem niciun spor, doar indemnizaţie fixă şi sumă forfetară”, este declaraţia liberalului Calimente, care mai spune că premierul Boc „bate câmpii”.

Sursa: Observator.info

Autor: (L.C.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro