Stire

Condiţii ca ?n Evul Mediu pe străzile din S?nicolaul Mic

10.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Oamenii din Sânicolaul Mic sunt revoltaţi de străzile necirculabile, pline de noroi şi apă datorate lucrărilor de reabilitare a străzilor Nicolae Lenau şi Flacăra, care nu au avansat aproape deloc din toamna anului trecut.

Oamenii din Sânicolau se tem că s-ar putea să le cadă acoperişul din cauza maşinilor de mare tonaj care circulă prin zonă de mai bine de jumătate de an
De când au început lucrările de reabilitare a străzilor Nicolae Lenau şi Flacăra, circulaţia maşinilor a fost deviată pe străzile Clopotului şi Tarafului, care au devenit necirculabile, din cauza noroiului şi a gropilor care ajung până la jumătate de metru. Cele două străzi au devenit drum judeţean, circulate de sute de maşini pe zi, printre care şi camioane şi tiruri care îi fac pe oamenii care locuiesc în zonă să stea cu teama că li s-ar putea dărâma casele din cauza trepidaţiilor. „Mi s-au deplasat pereţii la casă, iar acoperişul s-a lăsat. Am tot tencuit dar degeaba, crapă iar. Când au început să lucreze ne-au promis că în maxim trei luni vor termina şi deja de aproape opt luni o ţin tot aşa”, spune nervos Petre Costea, care locuieşte pe strada Frumoasă. Oamenii sunt nervoşi şi supăraţi pentru că nu ştiu pe ce perioadă se vor mai întinde lucrările, care i-au adus deja la capătul răbdării. „Degeaba îmi tot repar pereţii că, în ritmul ăsta, voi ajunge să îmi construiesc altă casă până vor fi finalizate lucrările”, continuă domnul Costea. Şi pe strada Tarafului e aceeaşi situaţie, mai ales că oamenii de aici stau în case din pământ, care pot în orice moment să se dărâme. „Ne e frică să nu rămânem fără un acoperiş deasupra capului. Şi-aşa nu sunt foarte rezistente casele noastre darămite acum că, în fiecare zi, pe aici trec sute de maşini”, spune Ioan Lenard.


Curţile oamenilor care locuiesc pe străzile Clopotului şi Tarafului-pline de noroi şi pământ împins de utilajele care „tasează” drumul
Dacă acum sunt probleme că plouă şi este noroi, vara, praful produs de maşinile care circulă pe aceste străzi îi obligă pe oamenii să stea închişi în case. „E un dezastru ce se întâmplă aici. Ne-au tot promis că vor termina, dar nici o lucrare nu e gata. Nu ştim ce să mai facem, suntem disperaţi”, declară Mia Bodrag, de pe strada Clopotului. Noroiul de pe străzi, care este „nivelat” în fiecare zi de un utilaj, ajunge în curţile celor care locuiesc acolo, pentru ca maşinile să poată circula mai „uşor”. Nu se gândeşte nimeni la oamenii care sunt nevoiţi să treacă strada încălţaţi cu cizme, pentru că altfel riscă să le ajungă noroiul până la glezne. „La mine în faţa casei este noroi împins de utilajele astea ce tot vin şi tasează, şi am ajuns să nu îmi pot deschide nici poarta. Când am întrebat dacă va veni cineva să ia pământul şi noroiul depozitat la mine la uşă mi s-a zis că e obligaţia mea să îl adun. Cum să îl iau eu când ei aproape că mi-l bagă în curte? ”, explică Bujor Sida. Oamenii sunt revoltaţi că nu îşi pot lăsa nici măcar maşinile parcate în faţa porţii pentru că sunt acoperite de noroiul împroşcat de camioanele care trec pe drum. „Îşi bat joc de noi în ultmul hal. Nu se vede nicio mişcare şi felul în care se desfăşoară lucrările este jalnic”, spune Dan Cotuna.
În disperare de cauză, oamenii din Sânicolau s-au hotărât să adune semnături şi să facă o scrisoare deschisă pe care să i-o ducă primrului. „Vrem un răspuns, să ştim când vor fi gata lucrările şi ce se va întâmpla mai departe”, explică supărat Dan Cotuna. Felul în care se desfăşoară lucrările i-au făcut pe cei care locuiesc în Sânicolau să îşi piardă orice urmă de speranţă în ceea ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei. „O să îi dăm în judecată dacă situaţia nu se va schimba şi vom cere daune”, a încheiat Dan Cotuna.

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro